Altın Fiyatlarında Yeni Tahmin: Gram Altın 1500 TL Olacak Deyip Tarih Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatlarında Yeni Tahmin: Gram Altın 1500 TL Olacak Deyip Tarih Verdi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İki yatırımcı yaptıkları açıklamada altın tahminlerini paylaştı. Yeni tahmin 1500 TL.

Altın 11 Nisan 2022 21:56 0
Altın Fiyatlarında Yeni Tahmin: Gram Altın 1500 TL Olacak Deyip Tarih Verdi

Son dönemlerin merak edilen konusu altın fiyatlarındaki seyir oldu. Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar , altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi sorularını internet üzerinden araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda son tahminleri ve yorumları takipçilerimizle paylaşıyoruz.


Altın fiyatları son dönemlerde oldukça oynak şekilde seyrediyor. Bir düşen bir yükselen altın fiyatlarında son günlerde :Ukrayna savaşı ve Fed etkisi görülüyor. Altın fiyatları hakkında iki farklı isimden kritik tahminler geldi.


Konu ile ilgili ilk açıklama Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün'den geldi. Ürkün yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarının tüm dünyada yükselişte olduğunu ve ABD'de de yüksek enflasyon beklendiği öğrenildi. 12 Nisan günü ABD'de enflasyon verileri açıklanacak. Açıklanacak bu enflasyon rakamlarının ardından ABD Merkez Bankası FED'in Mayıs ayında faiz artırımına kesin gitmesi bekleniyor. Fed'in yüksek enflasyona karşı sıkılaşma hamleleri sonrası altının ons fiyatı aşağı yönlü baskılanıyor. Bunun yanı sıra jeopolitik riskler de onsu yukarı yönlü baskılıyor. İki baskı arasında altın fiyatları yatay seyrediyor.


Ürkün açıklamasının devamında altın fiyatlarının yatay ve yukarı yönlü seyrettiğini, yukarı yönlü seyrin devam etmesinin beklendiğini söyledi. Bunun yanı sıra Ürkün Dolar TL parametresinin hareketinin iç piyasada etkili olmaya devam edeceğini söyledi.


YÜKSELİŞE GEÇTİ

Piyasaların işleme başladığı yeni haftanın ilk rakamları için açıklama yapan ve değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yatırımcıların altını kısa değil uzun vadede değerlendirmesi gerektiğini söyledi ve yatırımların kısa vadeli yapılmaması gerektiğini söyledi. Altında yaşanan uzun durağanlığın yerini yükselişe bıraktığını ve eşik değer olan 1965 dolar seviyesine yaklaştığını söyleyen Yıldırımtürk, bu eşiği aşması durumunda altının ons fiyatının 2030 doları aşabileceğini söyledi.


DOLAR/TL ETKİSİ

Yıldırımtürk açıklamasının devamında dolar/TL parametresinin de altın üzerinde etkili olduğunu , dolar kurunun 15-16 liraya çıkması durumunda bunun altın fiyatlarına yansıyacağını söyledi.


ALMA VE SATMA SEVİYELERİ

Yıldırımtürk açıklamasının devamında altının 900 lira seviyesinde iken alınmasını ve 1000 lira seviyesinde satılmasını tavsiye etti.


1500 LİRA OLACAK

Yıldırımtürk açıklamasının sonunda ise gram altının 1500 liraya çıkacağını ve bunun yaz aylarının sonunda görüleceğini söyledi.


Gram altın şu sıralar 919 lira seviyesinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise sabah 1966 dolar seviyesine geldi. Daha sonra düşen ons şu sıralar 1949 dolar seviyesinde.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/ekonomi/altinin-seyri-enflasyona-dolar-kuruna-ve-jeopolitik-risklere-bagli


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç