Adliye ve cezaevlerine iKM, katip, güvenlik görevlisi, mübaşir ve hizmetli alımında iyi haber geldi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adliye ve cezaevlerine iKM, katip, güvenlik görevlisi, mübaşir ve hizmetli alımında iyi haber geldi 2023

Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine personel alımı için iyi haber geldi. Gelen son dakika açıklamasında katip, İKM, mübaşir güvenlik görevlisi ve hizmetli alımı sayısının arttırıldığına yer verildi.

Memur Alımı İlanları 1 Nisan 2023 13:39 44
Adliye ve cezaevlerine iKM, katip, güvenlik görevlisi, mübaşir ve hizmetli alımında iyi haber geldi 2023

İKM (gardiyan), zabıt katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, hizmetli alımında müjde: Alım sayısı arttı.

Adalet Bakanlığı ve CTE 2023 yılı infaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, hizmetli, güvenlik görevlisi alımı için açıklama geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında Bakanlık bünyesine yapılacak personel alımı sayısının arttığına yer verildi. Bakan Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında, "Adalet Bakanlığı olarak yakında personel alım ilanına çıkacağız. İnşallah Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376 İcra Dairesi Başkanlığı bünyemizde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı ve müracaat tarihleri, müracaat şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir. Şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyorum. Her biri için hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

GEÇEN SENE KAÇ KİŞİ ALINDI

Geçen sene yapılan personel alımına baktığımızda Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İcra Dairesi Başkanlığı bünyesine toplamda 12 bin 728 personel alımı yapılmıştı. Bu sene yapılan açıklamaya baktığımızda toplamda 18 bin 305 personel alımı yapılacağı görülüyor. Geçen senenin hemen hemen 1,5 katı fazla personel alımı yapılacak. Bu durumda İKM, zabıt katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, hizmetli kadroları ile diğer kadrolara yapılan alımlar da geçen seneye göre ortalama 1,5 kat artacak.

Personel alımı sayısının fazla olmasının ilk nedeni ek gösterge, ikinci nedeni ise EYT'nin çıkması. Bu iki düzenleme ile birlikte emekliye ayrılan personel sayısında artış oldu. Eksiğin kapatılması için yeni ilanlarda sayı yüksek tutuluyor. En önemli bir diğer nedeni ise seçim sürecinde olunması. Seçime kısa süre kala personel alımlarına hız verildi. Bakanlıklar bünyesine çok sayıda personel alımları yapılıyor.

İKM alımı detayları için TIKLAYIN

Zabıt katibi alımı detayları için TIKLAYIN

GÜVENLİK GÖREVLİSİ, MÜBAŞİR VE HİZMETLİ ALIMI

Adalet Bakanlığına mübaşir, güvenlik görevlisi ve hizmetli alımları da artacak. Yapılacak alımlarla en az 1500'er personel alımı yapılması bekleniyor. Bu 3 alımda da KPSS puan şartı 70. Birçok aday şartın 60'a çekilmesini istiyor. Sizce 60 mı yoksa 70 mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek katipler, İKM'ler, mübaşir ve güvenlik görevlileri ile adliye personelleri ve ilana başvuracaklar bu sayfada > TIKLA TAKİP ET

İLAN BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine 18 bin 305 sözleşmeli kamu personeli alımı başvurusunun kısa sürede başlayacağı öğrenildi. İlan başvurusu internet üzerinden alınacak. E devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru ekranının önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (44)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
60 puan yapılsın
Ziyaretçi 12 Ay Önce
hizmetli konumundaki insanlara yaş şartı kaldırılsın ve kpss 60 puan yapilsin
Ziyaretçi 12 Ay Önce
69 puan çok az puanla sınava müracaat hakkını kaçırıyoruz 60 puana çekilmesi gençlerimiz için çok iyi olur
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Taban puanlar Lisans 60, Önlisans 65, Ortaöğretim 70 olmalı diğer şekilde tüm kpss puanları aynı sıralamaya konduğunda haksızlık oluyor.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
63olsu. kardeşi insanları zorlamayın