Adliyelere zabıt katibi alımında iyi haber geldi: Adalet Bakanlığı katip alımı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adliyelere zabıt katibi alımında iyi haber geldi: Adalet Bakanlığı katip alımı 2023

Adalet Bakanlığı 2023 yılı zabıt katibi alımı için açıklama geldi. Açıklamada personel alımı sayısının arttırıldığına yer verildi.

Adliyelere zabıt katibi alımında iyi haber geldi: Adalet Bakanlığı katip alımı 2023

Adalet Bakanlığı zabıt katibi alımında iyi haber geldi.

Adalet Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada zabıt katibi alımında 2023 yılı personel alımı başvuru detaylarına yer verildi. Açıklamada alım sayısının arttırıldığı, geçen seneye göre bu sene çok daha fazla personel alımı yapılacağı ve zabıt katibi alımı sayısının ciddi oranda arttırıldığına yer verildi.

Bekir Bozdağ yaptığı son açıklamada, "Adalet Bakanlığı olarak yakında personel alım ilanına çıkacağız. İnşallah Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376 İcra Dairesi Başkanlığı bünyemizde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı ve müracaat tarihleri, müracaat şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir. Şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyorum. Her biri için hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

KATİP ALIMI SAYISI ARTTI

Geçen sene Personel Genel Müdürlüğü bünyesine 6459 eleman alınmıştı. Bu sene Personel Genel Müdürlüğüne 9 bin 229 personel alımı yapılacak. PGM'ye yapılacak alım sayısı 3 bine yakın arttırıldı. Geçen sene 3618 zabıt katibi alımı olurken bu sene 5 bin civarında katip alımı bekleniyor. En az lise mezunlarından KPSS 70 puan ile alım yapılacak. Birçok aday, puan sınırının 60'a çekilmesini istiyor. Sizce kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek katipler ve katip alımına hazırlananlar bu sayfada > TIKLA TAKİP ET

İlanın önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor. Başvuru duyurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (67)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Lütfen puanlar 60'a çekilsin geri kalan insanlarada bir şans tanınsın
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bilgisayar programcığı bölümünden alınır mı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Baraj 60 olsun tabiki lütfen kamuoyu oluşturalım.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Mademki bu memleketin çalışana ihtiyacı var KPS niye? Baraj niye? Milletin çocuklarını at yarışlarında yatıştırır gibi birbirleri ile yapıştırmayın. Herkezin bir işe ihtiyacı var.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Torpil kalkmadikca faydasız