Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı? CTE'den Son Dakika Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı? CTE'den Son Dakika Açıklaması Geldi

CTE'den açık cezaevindeki mahkumlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. İzinler 2 ay daha uzatıldı.

Son Dakika 30 Mayıs 2022 22:37 0
Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı? CTE'den Son Dakika Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Mahkumların koronavirüs izinleri uzatıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, açık cezaevlerinde kalan , koronavirüs pandemisi nedeniyle izinde olan mahkumlar için Nisan 2020 'de başlayan koronavirüs izinlerinin 2 ay daha uzatıldığına yer verildi.

31 MAYIS'TA DOLUYORDU

31 Mayıs 2022 günü koronavirüs izinleri sona eriyordu. Ancak Kabineden çıkan karar ile korona virüs izinleri yenidne uzatılıyor.

CTE AÇIKLADI: 2 AY DAHA UZATILDI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, mahkumların izinlerinin 2 ay daha uzatıldığına yer verildi. CTE resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada, "5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi kapsamında, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mayıs 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir." denildi.

ERDOĞAN AÇIKLADI: 31 TEMMUZ 2023 'E KADAR UZATILACAK

Geçtiğimiz hafta kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık cezaevindeki hükümlülerinin 31 MAyıs'ta sona eren izinleri ile ilgili yeni değerlendirme yaptık. Buna göre açık cezaevi izinleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılacak." ifadelerini kullandı.

NEDEN 2 AY UZATILDI?

Açık cezaevi izinleri, yasadaki düzenlemeye göre 2 ay uzatılıyor. 2 ay 31 Temmuz'da sona erecek. 31 Temmuz'dan önce izinler yeniden uzatılacak. 2 ay , 2 ay şeklinde uzatılacak izinler 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılacak. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç