81 İlde Tüm Üniversiteler Duyurdu: Öğrenci Affı Başvurusu Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

81 İlde Tüm Üniversiteler Duyurdu: Öğrenci Affı Başvurusu Başladı

81 İlde ve KKTC'de üniversitelerin hepsi öğrenci affı duyurusu yayımladı. Başvuruların tümü başladı.

Eğitim 8 Ağu 2022 22:59 0
81 İlde Tüm Üniversiteler Duyurdu: Öğrenci Affı Başvurusu Başladı

Tüm üniversiteler duyurdu: Öğrenci affı başvuruları başladı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Gelen son duyurularla birlikte Türkiye genelinde tüm üniversitelerde öğrenci affı başvurularının başladığına yer verildi. Öğrenci affından faydalanan öğrencilerin başvurusunu biran önce yapması gerektiğine yer verildi.

YKS TERCİHLERİ SONRASI ÜNİVERSİTE KAYITLARINDA YOĞUNLUK OLUR

YKS tercih sonuçlarının 15 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıtları ise 22 Ağustos tarihinde başlayacak.  Bu nedenle öğrenci affından faydalanmak isteyen öğrencilerin üniversitelere erken başvuru yapmasında işlemlerinin daha hızlı ve kolay şekilde yapılabileceği uyarısı yapıldı.

TÜM ÜNİVERSİTELERDE BAŞVURULAR BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenci affı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada kapsam hakkında "Bu teklif, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilerimizden eğitimlerini bırakmak mecburiyetinde kalanlara belirli şartlarda okullarına dönüş yolunu açıyoruz. Yükseköğrenimlerini tamamlamak isteyen gençlerimize yeni bir fırsat tanıyacak teklifin, şimdiden tüm öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." demişti.

Üniversitelerden yapılan son dakika açıklamalarında tüm üniversitelerde öğrenci affı başvurusunun başladığına yer verildi. Af başvurusu yapmak isteyenlerin dilekçe ve istenen evrakalrla birlikte üniversiteye müracaat etmesi gerekmektedir Başvuruya ilişkin evraklar, af başvurusu yapacağınız üniversitelerin resmi internet adresi üzerinden, duyurular kısmından yayımlandı. 

Söz konusu af kapsamıunda 5 milyona yakın öğrencinin üniversitelere dönmesi bekleniyor. 

Son dakika haberlerinden, memur alımlarından, polis asker alımlarından haberdar olmak için finans7.com'u tkaipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç