8 Nisan Dünya “Romanlar Günü” Olarak kutlanacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

8 Nisan Dünya “Romanlar Günü” Olarak kutlanacak

Dünya 8 Nisan 2021 18:17 0
8 Nisan Dünya “Romanlar Günü” Olarak kutlanacak

Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre Türkiye’de 8 Nisan ‘Romanlar Günü’ olarak kutlanmaya başlayacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan kutlamaların usul ve esaslarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Toplumumuzun neşeli insanları romanlar ülkemize ilk olarak 1951 yıllarında gelmeye başladılar .Avrupa’nın ve dünyanın her yerinde yaşamlarını devam ettiren romanlar renkli kişilikleri ile kendilerini gittikleri yerde sevdirmeyi başarmışlardır fakat bazı ayrımcılığın olduğu ülkelerde kendilerine yer edinememişlerdir.

Bu dünya çapındaki sorunu ortadan kaldırmak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı genelgeyle ,8 Nisan, Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zemininin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla Türkiye’de de “Dünya Romanlar Günü” olarak kutlanması kararı alındı.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütülecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç