2. El Araba Fiyatlarını Sadece Döviz ya da Tedarik Arttırmıyor: Bir de Böyleleri Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. El Araba Fiyatlarını Sadece Döviz ya da Tedarik Arttırmıyor: Bir de Böyleleri Var

Araç fiyatlarına art arda gelen zamların nedenlerinden biri daha ortaya çıktı. İşte araç fiyatlarında yükselişe neden olan o durum.

Taşıt 7 Haz 2022 22:56 0
2. El Araba Fiyatlarını Sadece Döviz ya da Tedarik Arttırmıyor: Bir de Böyleleri Var


Araba fiyatlarını sadece döviz arttırmıyor.

Son dönemlerde araba fiyatlarına art arda rekor zamlar geldi. Sıfır arabaya gelen zamlar ikinci el araba piyasasına ciddi manada etki ederken bir de fırsatçılar faktörü var. İnternet üzerinden araba alımı satımı yapmaya çalışan kişilerden bazıları, bilerek araç piyasasında yukarı yönlü fiyat değişimini sağlıyor. 

SIFIR ARABAYA DÖVİZ ZAMMI GELDİ

Sıfır araba fiyatlarına döviz kuru zammı gelmeye devam ediyor. Son olarak 2 gün önce firmalar yeni fiyat listelerini yayınladı ve yayınlanan listelerde sıfır araçlara döviz kuru artışı nedeniyle zam yapıldığı, bazı markaların fiyatlarının 30 gün içinde 100 bin liradan fazla arttığı görüldü. Bu zamla birlikte Türkiye'de 300 bin liranın altında satılan araba kalmadı. 400 bin liranın altında ise çok az araba kaldı. Araba fiyatları için TIKLAYIN

EV FİYATLARINDA OLAN ARABA FİYATLARINDA DA OLUYOR

Geçen haftalarda konut kredisinde faiz indirimi açıklamasının gelmesinin ardından konut fiyatlarında fahiş fiyat artışları oldu. 65 bin kişi, konut fiyatlarına yüzde 10 ile 30 arasında zamlar yaptı. Bakan Nebati yaptığı açıklamada fiyatları fahiş yükseltenlere sert tpeki gösterdi ve gerekenin yapılacağını söyledi. 

Bir görüntü de araç piyasasından geldi. Bir kullanıcı, araç fiyatlarına gelen zamdan sonra araç fiyatını arttırmadığını, bunun üzerine ilan sayfasında kendisine mesajlar geldiğini söyledi. İşte o mesajlardan biri:

Tepki çeken bu görüntü gün içinde çokça yaşanıyor. Siz bu duruma ne diyorsunuz peki? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç