1000 TL'si Olan GES'e Girebilecek: 3 Ayda Bir Para Alacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1000 TL'si Olan GES'e Girebilecek: 3 Ayda Bir Para Alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada gelire endeksli senet detaylarına yer verildi.

Ekonomi 10 Haz 2022 18:50 0
1000 TL'si Olan GES'e Girebilecek: 3 Ayda Bir Para Alacak

SON DAKİKA : GELİRE ENDEKSLİ SENET AÇIKLAMASI GELDİ.

Gelire endeksli senet hakkında son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında gelir endeksli senet detaylarına yer verildi. 

Söz konsu açıklamada talebin 15 ile 22 Haziran 2022 tarihleri arasında toplanacağına yer verildi. Senetler için asgari talep tutarı bin lira olup 1 liranın katları şeklinde taleplerin iletilebileceğine yer verildi.

GELİRLER NEYE ENDEKSLİ OLACAK?

Gelire endeksli senette endeksin DHMİ ve KEGM'nin bütçeye aktarılan hasılat paylarına göre endeksli olacağına yer verildi. 

Söz konusu resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımızca, yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk Lirası cinsi varlıklara yönelimlerini teşvik etmek amacıyla gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) ihraç edilecektir. Bu çerçevede, Türkiye genelinde 15 Haziran - 22 Haziran 2022 tarihleri arasında, GES ihracına ilişkin talep toplama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Söz konusu senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek olup talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri aşağıdaki bankaların şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

1) T.C. Ziraat Bankası AŞ.

2) T. Halk Bankası AŞ.

3) T. Vakıflar Bankası T.A.O.

Senetler için asgari talep tutarı 1.000 TL olup 1 TL'nin katları şeklinde ihraç edilecektir. Senetler, talep toplama dönemini takip eden haftada, 24 Haziran 2022 Cuma gününde, yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç