0,49 Faizle Dar Gelirliye Konut Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

0,49 Faizle Dar Gelirliye Konut Müjdesi

Dar gelirli vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada 2022 yılında 100 bin konut projesi ile dar gelirlinin ev sahibi yapılacağı söylendi.

Emlak 14 Nisan 2022 10:06 42
0,49 Faizle Dar Gelirliye Konut Müjdesi

TOKİ 100 bin konut projesi için son dakika açıklaması geldi.


2019 yılında seçim vaadi olan TOKİ'den ucuza ev ile yüz binden fazla kişi ev sahibi yapıldı. TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında uygun faizle verilen kredi ile 240 ay vade ile yarım kira öder gibi ev sahibi olan vatandaşlar, evlerine kavuştu. Edinilen son dakika bilgilerine göre 100 bin sosyal konut projesi için 2022 yılında da başvuruların alınacağı öğrenildi.


50'YDİ 100 YAPILDI

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaadi olan ve seçimlerden sonra 50 bin olarak açıklanan , yoğun ilgi görmesi sonrası 2020 yılında 100 bine çıkarılan sosyal konut projesi büyük ilgi görmüştü. İl bazında alınan başvurularda milyonlarca vatandaş , ucuza ev sahibi olabilmek için başvurusunu yapmıştı. Başvuru yapılması sonrası kura yöntemi ile vatandaşlara ev verilmişti.


EVİ OLMAYAN DAR GELİRLİ KALMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatta, dar gelirlilere yönelik ev satışı yapılacağı, TOKİ tarafından yapılacak evlerin cüzi bir miktar peşinat sonrası 240 ay vade ile dar gelirli vatandaşlara satılacağı öğrenildi. Daha önce 2 defa yapılan ve rekor ilgi ile karşılanan bu projenin 2022 yılında da geleceği öğrenildi.


2021 YILINDA OLMADI

2021 yılında pandeminin etkisinin yoğun hissedilmesi nedeniyle 100 bin sosyal konut projesi askıya alınmıştı. Ancak bu sene pandeminin oldukça azalması , seçimlerin yaklaşıyor olması , projenin bu sene yapılmasının önünü açtı.


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında kira ve ev fiyatlarındaki artışa değindi ve konutlardaki fiyat artışların üretimdeki eksiklik nedeniyle olduğunu söyledi. Ham maddede yaşanan zamların etkisinin olduğunu söyleyen Kurum, TOKİ aracılığıyla fiyatları düşürecek yeni bir hamle için harekete geçtiklerini söyledi.


0.49 FAİZLİ EV

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber canlı yayında geldi ve TOKİ'nin 2022 yılında 100 bin sosyal konut için başvuru alacağı öğrenildi. Talep olması durumunda arzın olacağını söyleyen Kurum, Haziran ya da en geç Temmuz ayında söz konusu projenin duyurulacağını söyledi.


TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında evler vatandaşlara 0.49 faizli şekilde 240 ay vade ile veriliyor. Farklı kategorilerde verilen evler, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor. Asgari ücretliler, emekliler ve dar gelirli vatandaşlar , büyük bir merakla söz konusu projenin duyurulacağı , başvuruların alınacağı tarihi beklemeye başladı.


BAZI İLLERE YAPILIYOR

Söz konusu proje bazı illere yapılıyor ve başvuru yapacakların o ilde en az 1 yıldır ikamet etmiş olması şartı aranıyor. Siz hangi şehirde yapılmasını istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Haziran-Temmuz gibi duyuru gelmesi sonrası başvurular başlayacak. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı  TIKLAYIN


Yorumlar (42)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
balıkesir
Ziyaretçi 5 Ay Önce
aydın /didim
Ziyaretçi 7 Ay Önce
İstanbul
Ziyaretçi 7 Ay Önce
asgari ücretle inşallah verirler
Ziyaretçi 15 Ay Önce
İstanbul