Son dakika: Asgari ücrete ek zam açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Asgari ücrete ek zam açıklaması geldi

Son dakika haberi: Asgari ücrete ek zam açıklaması geldi. Gelen açıklamada asgari ücrete ek zammın gündemde olduğu belirtildi.

Çalışma Hayatı 26 Şubat 2024 21:25 51
Son dakika: Asgari ücrete ek zam açıklaması geldi

Son dakika: Asgari ücret kulisi heyecanlandırdı.

Deneyimli ekonomist Dr. Şeref Oğuz bir son dakika açıklamasında bulundu ve asgari ücret ek zam için son kulis bilgisini paylaştı. Oğuz yaptığı açıklamada işçi ve işverenlerden bilgi aldığını söyledi.

Oğuz yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zammın yeniden gündeme geldiğini söyledi. Merkez Bankası tarafından yayınlanan açıklamada Mayıs ayında enflasyonun rekor kıracağı ve yüzde 75'lere kadar çıkacağı belirtilirken, enflasyonun bu kadar yükselmesi ile birlikte asgari ücrete ek zammın da gündeme geldiği bildirildi.

Oğuz yaptığı açıklamada özellikle işverenlerin mevcut asgari ücretle İstanbul gibi illerde personel bulamadığını, artış talebine bu nedenle sıcak baktığını söyledi. Bölgesel asgari ücretin de değerlendirileceğini söyleyen Oğuz, "Asgari ücrete yeniden artış yapılıp yapılmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Evet asgari ücrette yeni bir düzenleme gelecek. Çünkü mayıs ayında enflasyon yüzde 75'i aştığı zaman çalışma barışının bozulmaması için asgari ücretin yeniden düzenlenmesi için hem talep var hem de beklentisi var" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINA ENFLASYON KARAR VERECEK

Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanı'nın sene başında asgari ücretin tek sefer zamlanacağını söylemesine rağmen bu kararı enflasyon verecek diyen Oğuz, enflasyonun yükselmesi ile ek zammın geleceğini söyledi.

Zam talebinin TÜSİAD'dan geldiğini söyleyen Oğuz, "Enflasyon 2021 yılında yükselince TÜSİAD, 'Biz çalıştıracak insan bulamıyoruz asgari ücreti artıralım' dediler ve yılda iki kereye çıkarıldı asgari ücret artışı. Aynı şekilde gerek işverenler, gerek konuştuğum kamu görevlileri ve çalışanların beklentileri asgari ücretin enflasyona bağlı olarak bu yıl içinde bir kez daha artırılması yönünde" dedi.

Bunun dışında bölgesel asgari ücretin de gündemde olduğu belirtildi.

Sizce asgari ücrete ek zam gelmeli mi? 17 bin 2 TL olan asgari ücret ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SEÇİM SÜRPRİZİ GELİR Mİ?

Seçim sürprizi gelir mi henüz bilinmiyor. Ancak Oğuz, ek zammın gelmesinin güçlü olduğunu söyledi. Zamdan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (51)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
bence geç bile kalındı günaydın
Ziyaretçi 2 Ay Önce
buranın fiatları almanya ile birebir hatta daha da yüksek oldu. Buraya ancak almanya askeri ücret yeter. 30 bin dahi kurtarmaz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
asgeri ücrete zam yapılsa bile gene herşey 2 katı olcak asıl yapılan zamlara dur denilmeli
Ziyaretçi 2 Ay Önce
25 bin olsa dahi yetmez hersey ates pahasi millet ac 17 binn zaten zaten kira fatura ne yiycek bu isci bu halk allah askina milyarlari alip oturan bakanlar baskanlar elinizi vijdaniniza koyun hakmi bu
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Şu anki enflasyona göre en az 30 bin olması lazım