TC kimlik numarasını ezbere bilen herkesi ilgilendiren açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TC kimlik numarasını ezbere bilen herkesi ilgilendiren açıklama

TC kimlik numaralarını ezbere bilenleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İşte ezberleme şekline göre zeka türleri.

Eğitim 29 Nisan 2024 7
TC kimlik numarasını ezbere bilen herkesi ilgilendiren açıklama

TC kimlik numarasını ezbere bilen herkesi ilgilendiren açıklama.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin sahip olduğu 11 haneli bir vatandaşlık numarası var. Çift sayı ile biten TC kimlik numarası, her vatandaş için ayrı şekilde veriliyor. Hemen hemen herkes kendi kimlik numarasını ezbere biliyor. Sayılsa çok az sayıda kişinin kimlik numarasını ezbere bilmediği ortaya çıkacaktır.

Kimlik numarası ezberleme şekli ise kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bazı kişiler 3'er rakamlarla kimlik numarasını ezberlerken birçok kişinin ise aşağıda verilen sırada kimlik numarasını ezberlediği görülüyor.Yapılan bir araştırmaya göre TC kimlik numaralarının ezberlenme şekillerine göre vatandaşların farklı yönde zekalarının güçlü olduğunun tespit edildiği bildirildi.

EZBERLEME ŞEKLİNE GÖRE ZEKA TÜRLERİ SIRALAMASI BELLİ OLDU

Kimlik numarasını ezberleme şeklinin zeka ile bağlantısı da ortaya çıktı. İşte detayları.

4+4+3

Bu şekilde kimlik numarısını ezberinde tutan vatandaşların sorgulayıcı ve sportif bir zeka türüne sahip olduğu bildirildi. Bu kişilerin olayları neden sonuç ilişkisiyle çözümeye çalıştığı, hareket halinde olmayı sevdiği bildirildi. Durağanlık sevmeyen kişiler bu şekilde ezberliyor.

4+3+2+2

Bu şekilde kimlik numarasını ezberleyen vatandaşların kişisel-içsel ve sosyal zeka türüne sahip olduğu bildirildi Bu kişilerin beceri ve hedef uyumunda yüksek bir öngörüye sahip olduğu ve başladıkları tüm işlerde başarı elde ettiği bildirildi.

3+2+2+2+2

Bu şekilde vatandaşlık numarasını ezberleyen vatandaşların sosyal ve müzikal zekaya sahip oldukları bildirildi. Bu kişilerin dışa dönük ve liderlik özelliklerine sahip oldukları, iletişim kurdukları kişileri etkisi altına alabileceği ve ikna kabiliyetlerinin yüksek olduğu bildirildi.

3+3+2+3

Kimlik numarasını böyle ezberleyenlerin ise matematiksel ve sosyal zeka türünde ön plana çıktığı belirtiliyor. Analitik şekilde düşünebilen, bu şekilde düşüncede oldukça başarılı olan bu kişiler, tümdengelim ya da tümevarım konusunda da sağlam sorgular yaparak sağlıklı sonuçlara ulaşırlar.

3+3+3+2

Böyle ezberleyenlerin ise müzikal ve dilbilimsel zeka türüne sahip olduğu bildiirildi. Bu kişilerin kendilerini ifade etme kousunda yetenekli olduğu, ritim ve sesleri ile kalıplarının düşünmede iyi olduğuna yer verildi.

Siz TC kimlik numaranızı nasıl ezberliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Gün Önce
3323
Ziyaretçi 15 Gün Önce
3332
Ziyaretçi 15 Gün Önce
12345
Ziyaretçi 15 Gün Önce
3+3+3+2
Ziyaretçi 16 Gün Önce
2*2*3*3*1