Bat Grubu sigaralar artık satılmayacak: Hangi sigaralar satılmayacak, neden?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bat Grubu sigaralar artık satılmayacak: Hangi sigaralar satılmayacak, neden?

BAT Grubunda yer alan sigaralar için boykot kararı geldi ve artık bu sigaraların satılmayacağı bildirildi.

Ekonomi 29 Nisan 2024 19:09 2
Bat Grubu sigaralar artık satılmayacak: Hangi sigaralar satılmayacak, neden?

Son dakika: Bazı sigaralar satıştan kaldırıldı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar bir so ndakika açıklamasında bulundu. Dündar yaptığı açıklamada artık bazı sigarlaarın tekel bayilerinde satılmayacağını söyleyerek boykot kararı aldıklarını söyledi.

British American Tobacco grubunun sigaraları Türkiye'de önemli bir kesim tarafından ciddi şekilde tüketiliyor. Sigara satışı yapılan her işyerinde, tekel bayisinde ve marketlerde satılan bu sigaralara boykot başlatıldığı ve başlatılan boykot kapsamında bu sigaraların artık tekel bayilerinde satılmayacağına yer verildi.

NEDENİ BELLİ OLDU

Söz konusu sigaraların boykot nedeni, düşük kar marjları. Tekel bayilerinin bu sigaralardan oldukça düşük kar ettiği, kar marjının artırılması gerektiğini söyleyen sektör yetkilileri, boykotun bu nedenle başlatıldığını söyledi.

Erol Dündar ise konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Takip edenler zaten biliyor ama aslında söyleyeceklerim özellikle sigara tüketicisi olan ve bizi takip eden veya etmeyen ‘tüm tüketicileri’ ilgilendiriyor. Sigara satan bayilerin aslında bu üründen neredeyse hiç kâr etmediğini ve alışveriş bütünlüğünü bozmamak adına sigara satmak zorunda kaldığını bilmeyeniniz yoktur. Zaten yok denecek kadar az olan sigara kârımızın BAT firmasının uygulamaya başladığı satış politikası ve kendi pos cihazlarımıza ödediğimiz yüksek komisyonlar ile sıfıra indiğini belirtmeliyim"

Sizce bu karar doğru mu? BAT Grubundaki sigaralar satılmalı mı satılmamalı mı? Aşağıdaki yorum ksımından yazarak diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Gün Önce
hiç satmasalarda belki kurtuluruz bu illetten.
Ziyaretçi 17 Gün Önce
biz sigara kullanicilari diger sigara markalarini protosto edecez onlarda cok yüksek karmarji yapmasinlar