Seçim sonrası meclise geliyor: Vergi, çalışma saatleri, kıdem tazminatı değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim sonrası meclise geliyor: Vergi, çalışma saatleri, kıdem tazminatı değişiyor

Son dakika haberi: Seçimden sonra çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler gelecek. İşte gelecek düzenlemeler.

Çalışma Hayatı 27 Mart 2024 0
Seçim sonrası meclise geliyor: Vergi, çalışma saatleri, kıdem tazminatı değişiyor

Çalışma hayatına ilişkin düzenleme geliyor.

Seçimlerden sonra birçok düzenleme geleceği açıklandı. Gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği ve çalışma hayatındaki kanunların birleştirileceği açıklamasından sonra düzenlemelerin başladığına yer verildi.

Konu ile ilgili AK PArtili kaynaklardan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kaynaklar, kamuoyunda sadece çalışma saatlerinin değişeceği yönünde haberlerin yer aldığını, ancak düzenlemelerin daha fazla olacağını bildirdi. gElen bilgilere göre iş kanunlarındaki maddelere yönelik, özellikle kıdem tazminatı fonu kurulması, esnekleşme dahil olmak üzere birçok düzenleme yapılacağına yer verildi.

Ekonomim gazetesinde yer alan habere göre ekonomi yönetimi, bir anayasa değişikliğini de göz önüne alarak çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri, anayasa çalışmalarına dahil etmek istiyor. Bu kapsamda çalışma saatleri gibi düzenlemeler karşılığında kıdem tazminatı fonu, esnekleşme gibi unsurların konularak tarafların ikna edileceği bildirildi.

TALEPLER ÇIKTI

Süreçte işveren tarafı, esnekleşme, kıdem tazminatı hesabında gün sayısının düşürülmesi, işçi kanadı ise iş güvencesinin genişletilmesi, daha etkin hale getirilmesi, kıdem tazminatı sisteminin daha da güçlendirilmesi, örgütlenmenin, sendikalaşmanın yasayla koruma gücünün artırılması talepleriyle ortaya çıktı.

Hem işveren hem de işçi tarafı, gelir vergisinde düzenleme bekliyordu. Ancak bu konuda hala bir düzenleme gelmedi.

ÇALIŞMA SAATLERİ VE ŞEKLİ

Yeni düzenleme ile çalışma saatlerinin düzenleneceği, buna ek olarak farklı çalışma modellerinin de gündeme geleceği belirtildi. Sizce başka hangi düzenlemeler gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELECEK?

Çlaışma hayatına ilişkin düzenlemelerin seçim sonrası meclis gündemine geleceği bildirildi. Düzenlemelerden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç