Yaşlı Destek Programı başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yaşlı Destek Programı başvurusu başladı

Yaşlı destek programı için son dakika açıklaması geldi. Aile Bakanlığı başvuruların başladığını az önce açıkladı.

Sosyal Yardımlar 28 Nisan 2024 2
Yaşlı Destek Programı başvurusu başladı

Yaşlı destek programı için başvurular alınmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş yaptığı açıklamada yaşlı destek programı 2024 yılı başvurularının başladığını bildirdi.

Yaşlı nüfusun ülke nüfusuna oranı yüzde 10.2 seviyesinde diyerek açıklamasına başlayan Bakan Göktaş, “Bu kapsamda bakanlığımızca aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürüyoruz. Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüz bakım gibi koruyucu önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılar ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ve evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesi için projeler yürütüyoruz" dedi.

65 yaş üstü vatandaşlar için 2024 yılında 11 milyon 278 bin liralık ödenek ayrıldığını söyleyen Bakan Göktaş, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak üzere, 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağladık. Bu kapsamda 8 yılda 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaştık. Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları ise başladı. Bakanlığımızca bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdık" dedi.

BAŞVURU NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Başvurular bugün başladı. Başlayan başvurular 3 Haziran 2024 tarihi saat 17.00'a kadar Valiliklere yapılacak. Söz konusu projeye başvuru için projeler teslim edilecek ve başvuru bu şekilde yapılacak.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Gün Önce
yaşlı kişide bu desteğe baş vurması için ne gibi şartlar aranmakta
Ziyaretçi 16 Gün Önce
baş vuru için yaşlı da ne gibi şartlar aranmakta bilgi lütfen