Erdoğan'dan EYT itirafı: 'İçimize sinemdi ama...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan EYT itirafı: 'İçimize sinemdi ama...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT hakkında son dakika açılaması geldi ve Erdoğan, EYT'nin içlerine sinmese de taleplerin karşılandığını söyledi.

Emekli Haberleri 29 Mart 2024 0
Erdoğan'dan EYT itirafı: 'İçimize sinemdi ama...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklaması: İçimize sinmedi ama talep vardı.

Bursa'da yerel seçimlerden önce düzenlenen mitinge katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda dikkat çeken açıklamada bulundu ve içlerine sinmediğini söyledi.

Ekonomi politikasına değinen ve fiyat istikrarının sağlanması için çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, "Ekonomi politikamızı kararlılıkla uygulayıp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyon inişe geçecek. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Biz milletimize asla yalan söylemedik. Dün söylediğimiz sözleri bugün hatırlamıyoruz diyerek kulak arkası yapmadık. Tespit ettiğimiz sıkıntıları en kısa sürede karşılayacak adımları attık" ifadelerini kullandı.

TALEP GELDİĞİ İÇİN YAPILDI

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, itiraf gibi ifadeler kullandı. EYT'nin içlerine sinmediğini, ancak gelen talepleri hayata geçirdiklerini ve bunun hasarının tamirinin epey vakit alacağını söyledi.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilikteki yaş uygulaması gibi içimize sinmeyen hususları, milletimizden gelen talepleri hayata geçirmekten kaçınmadık. Sosyal güvenlik sistemimize yol açtığı hasarın tamiri epeyce vakit alacak. Asgari ücrette ara artış talebi ile karşılaşıyoruz. Mali yükün hesabını milletimiz ile paylaşmıştık. Takdir edersiniz ki devlet yönetiminde böyle bir durum olamaz. Yaşandığı sıkıntılarından dolayı sitemini dile getiren vatandaşımız sonuna kadar haklıdır. Sizin karşınıza gelip atıp tutanlar mevcuda bile sahip çıkamayacakları için derdinize derman olamayacaktır"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç