Erdoğan'dan ekonomi politikasına ve Mehmet Şimşek'e tam destek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan ekonomi politikasına ve Mehmet Şimşek'e tam destek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi politikasına ve Bakan Mehmet Şimşek'e tam destek geldi.

Ekonomi 27 Mart 2024 1
Erdoğan'dan ekonomi politikasına ve Mehmet Şimşek'e tam destek

Erdoğan'dan Mehmet Şimşek'e tam destek.

Son dönemlerde ekonomide yaşanan dönem birçok tartışmayı da beraberinde getirirken seçim sonrası Mehmet Şimşek'in istifasının isteneceği iddiaları gündemde çokça konuşulmuştu.

Bu iddialar yalanlanırken bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e itimatlarının tam olduğunu söyleyerek desteklerini dile getirdi ve "İnşallah uygulanan programın ekonomiyi yansımalarını en kısa zamanda göreceğiz" dedi.

Bakan Şimşek'in memleketinde kürsüye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Az önce hemşehriniz Mehmet Şimşek kardeşimi dinlediniz. Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen emeklilerimizin sıkıntılarının da farkındayız. Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bugüne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk.

Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Yılın ilk 6 ayı için maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında, yani enflasyonun üstünde zam yaptık. İlk defa bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan'dan itibaren hesaplara yatırıyoruz"

Erdoğan'ın açıklaması, ekonomi çevrelerinde olumlu karşılandı ve son günlerdeki iddiaların üstü örtülmüş oldu.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 33 Gün Önce
Emekliye 10 bini reva gören faizleri yüzde 70 lere çıkaran akp ye oy moy yok !