Antalya'da Gerçekleşen Teleferik Kazasında 13 Kişi Gözaltına Alındı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Antalya'da Gerçekleşen Teleferik Kazasında 13 Kişi Gözaltına Alındı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da gerçekleşen teleferik kazasıyla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı! İşte haberin detayları...

Haberler 13 Nisan 2024 0
Antalya'da Gerçekleşen Teleferik Kazasında 13 Kişi Gözaltına Alındı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım-onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılması sonucu meydana gelen kazayla ilgili açıklamalarda bulundu.

kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin bilgisini veren Tunç, adli soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Tunç, soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyetin, kabinlerde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yaptığını bildirdi.

'İŞLETMENİN ACİL EYLEM PLANININ MEVCUT OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ'

Tunç, açıklamasında olayla ilgili ön rapor hazırlandığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir. İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç