Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vergi ile Fiyatı İki Kat Artan Telefonu Ucuza Almanın Tek Yoluydu: Yurt Dışından Telefon Getirme Yasaklandı

Bilim ve Teknoloji 7 Kasım 2022 10:14 1
Vergi ile Fiyatı İki Kat Artan Telefonu Ucuza Almanın Tek Yoluydu: Yurt Dışından Telefon Getirme Yasaklandı

Yurt dışından telefon getirmenin tok yolu vardı o da kapandı.

Yurt dışindan düşük vergili telefon getirmek isteyen vatandaşlar, telefon alıyor ve bunu pasaporta işleyerek daha uygun ifyata getirmiş ve yurt içinde kullanıyor. Ancak Ticaret Bakanlığı bu duruma bir dur dedi. Gelen son dakika bilgilerine göre Ticaret Bakanlığı, cep telefonlarını yurda sokmada sınırlama getirdi ve denetimler elektronik ortama taşınarak daha da arttırıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın söz konusu uygulama ile ilgili getirdiği yeni düzenlemenin detayları belli oldu. 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olan söz konusu düzenlemede artık yurt dışındna 3 yılda sadece 1 telefon getirebileceksiniz. 

BURDA 31 BİN TL, YURT DIŞINDA 829 DOLAR

Son dönemde çıkan telefonlardan biri olan iPhone 13, Türkiye'de 31 bin liradan satılıyorken yurt dışında 1699 dolar seviyesine denk geliyor. Amerika'da ise telefon 829 dolar. JAponya'da 831 dolar.

Yurt dışından getirilen telefonların 120 gün kayıt süresi var. Bu süreçte telefon kullanılabiliyor. Ancak bunun ardından kayıt edilmemesi durumunda telefon kapatılıyor. Açmak için e devletten kayıt ücretinin yatırılması ve kaydın yapılması gerekmektedir. 

IMEİ KAYIT ÜCRETİNE REKOR ZAM

Bu sene imai kayıt harcı 2 bin 732 lira seviyesinde. Gelecek sene ise YDO 'ya göre yüzde 122 'lik bir zam bekleniyor Bu zamla kayıt harcı 6 bin liranın üzerine çıkacak. Ancak Cumhurbaşkanının bu harcı düşürme yetkisi var.

F,mams7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
indirim yapacağınıza herşeyi kısıtlayın. ülkeyi de kilitleyin öldürün kurtulalım
;