Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vergi Affı Çıkacak mı? Son Dakika Açıklaması Geldi (Yapılandırma Olacak mı Meclisten geçti mi?)

Ekonomi 22 Kasım 2022 10:40 9
Vergi Affı Çıkacak mı? Son Dakika Açıklaması Geldi (Yapılandırma Olacak mı Meclisten geçti mi?)

Yeni vergi affı gündemde.

Yüz binlerce vatandaşın büyük bir merakla bekeldiği vergi affı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dünya Gazetesi'nden Zeki Gündüz bugün kaleme aldığı yazısında yeni dönem vergi affının gündemde olduğunu ve bu konuda beklenen tarihi aktardı.

2023 yılında yapılacak kritik Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru gidilirken birçok konuda art arda müjdeler gelmeye başladı. elen müjdeler bir vergi affı beklentisi oluşturdu. Bu konuda önemlli beklentiler başlarken son müjdeler, bu beklentileri arttırdı.

Seçim döneminde genellikle vergi incelemeleri biraz azalır sadece zaman aşımlı işlere yoğunlaşılır ve vergi iadesi dosyalarına yoğunlaşma olur. Son vergi affı 9 Haziran 2021 tarihinde yayınlanmış ve yürürlüğe girmişti. 7326 sayılı kanunla yapılan düzenlemeden sonra bu sene daha kapsamlı bir af beklentisi oldu.

Gündüz kaleme aldığı yazısında olası bir seçim takviminin dikkate alındığında af düzenlemesinin meclise Nisan'dan önce geleceğini söyledi. Nisan ayından sonra seçim sürecinden dolayı mecliste bir çalışma olmasına zor gözü ile bakılıyor.

NE ZAMAN GELECEK?

ÖTV matrah düzenlemesi, borçlara gelen af, KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi birçok düzenlemeden sonra vergi affının gelmesinin beklentilerinin arttığı bildirildi. Şimdi bu konuda bir açıklama henüz gelmedi. Ancak önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Sizce vergi affı gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com uygulamasını indirin ve vergi affı geldiğinde bildirimle haberiniz olsun:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 15 Ay Önce
2022 marta gelen af gibi yeni bir af gelse bu güzelliğide iktidar yapmiş olur. Yani toplam sabit bir miktar ödeme gelse süper olur. İnsanlar nefes alır ve kiralara, işlerine zam yapmamış olur.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Vallahi 250.000 kira gelir limiti gelmeli sonrası vergiye tabi olmalı. Çünkü kira gelirden hayatından idame edenler var. % 25 mahkum olanlar birde normal emlak ve gelir vergi ödemesi beklenemez.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vergi yapilandirmasi ciksa iyi olur bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
matrah artırımının gecikme faizleri ana borcu aşıyor bu konu önemli buk konuya hassasiyet lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aynen vergi affı gelse iyi olur kızımın vergi borcu af gelse çok güzel olur
;