Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman İsim Altın ve Dolar İçin Tarih Verdi! İşte O tarih...

Finans Magazin 19 Eylül 2022 16:53 0
Uzman İsim Altın ve Dolar İçin Tarih Verdi! İşte O tarih...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, elinde altın ve dolar olanları piyasaya karşı uyarmaya devam ediyor.

Altın fiyatları düştü! Uzman isimden altın ve dolar yorumu geldi. Altın ve dolar piyasası hakkında özellikle son dönemde yaptığı tahmin ve analizler ile ilgi çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar için yeniden tarih verdi. Pek çok yatırımcı için kritik olan bu açıklama ile birlikte vatandaşlar da gelecek olan dolar ve altın tahminleri paylaşıldı.

ABD'DE ENFLASYON DEĞERLERİ NASIL ETKİLEDİ? 

Konu hakkında yaptığı analizler ile de gündemden düşmeyen isim haline gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Açıklanan ABD enflasyon verisi beklenenden kötü geldi. ABD’de tüketici enflasyonu Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8,3 oldu. Beklenti yüzde 8,1'di. Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) 20-21 Eylül’deki 75 baz puan faiz artırımı da kesinleşmiş oldu. Veri öncesi genel beklenti 50 baz puandı. Kötü gelen veri, beklentileri değiştirdi. Beklentileri aşan veri, risk iştahında azalmaya, küresel borsa, emtia ve kripto paralar da sert düşüşe neden oldu.

Yani, piyasalara yüksek enflasyon darbesi geldi. Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık jumbo artırım tekrar gündeme geldi. Dün yeni rallileri bekleyen piyasalar bugün yeni dipleri konuşur oldu. Dengeler bir anda değişti! Son bir kez borsa, emtia ve kripto paraların baskılanacağını görebiliriz. Ekim ayı itibariyle merkez bankaları sahadan çekilir, piyasa kendi hikayelerini yazar ve fiyatlar."

ALTIN VE DOLARDA YÖN YUKARI'

Eylül, EUR/USD, altın, gümüş, kripto paralar için “son baskılanmaya ayı” olabilir.

TL karşısındaki fiyatlamalarda zaten sorun yok.

Yön yukarı.

Dolar nereye, onlar oraya.

Borsanın mesajı “Ne olacağını ben de bilmiyorum”

FED'in mesajı “Son''.

NOT: Haber içerisinde bulunan açıklamalar ve yorumlar İslam Memiş'e aittir. Haberde herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmaması ile birlikte açıklamalardan finans7.com sorumlu değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;