Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'de 1800 dolar maaşla çalıştıracak işçi bulamıyorlar

Türkiye'de 1800 dolar maaşla çalıştıracak işçi bulamıyorlar

1800 dolara çalıştıracak işçi bulamayan otel, yurt dışından işçi ithal etti.

Ekonomide son dönemlerde yaşanan en büyük sorulardan biri, işçi bulamama sorunu. Birçok işletme, çalıştıracak personel bulamamaktan şikayet ederken Türkiye'nin yanı sıra Mısır, Almanya gibi ülkeler de yurt dışından işçi alımına başladı.

Reel ekonomide yaşanan istihdam krizinin üstesinden gelmek isteyen Türkiye, Almanya ve Mısır gibi ülkelerde imalat ile hizmet sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı, patronları derin arayışlara çevirmiş durumda.

Bazı sanayiciler, yurt dışından getirdikleri işçiler için ev satın alıyor ve lojman olarak bu yerleri işçilere veriyor. Bunun yan sıra bazı patronlar ise apartman kiralayarak yurt dışından getirdikleri işçileri buralara yerleştiriyor.

Armatör sektöründe de istihdam kaybı yaşanırken sektördeki maaş artışları tarihi seviyelere kadar tırmandı.

TURİZM SEKTÖRÜNDE SORUN BÜYÜYOR: 1800 DOLARA İŞÇİ BULAMADI

Sabah Gazetesi'nden Metin Can kaleme aldığı yazısında Hindistan ile Endonezya'dan turizm sektörü için işçi ithal edildiği ve işçilere 1800 dolar seviyesinde maaş ödemesi yapıldığı bildirildi. Maaşın yanı sıra işçilere lojman da verildiği aktarıldı.

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 43 Gün Önce
o parayı yerli işçiye de versinde çalışan bulsun
Ziyaretçi 44 Gün Önce
Abi benim gibi tekstil calışanlarını veya benzer işcilerin kıymeti bilinmiyor sorsan tekstil,de eleman sıkıntısı var ama maaşlar düşük iş verenin karı büyük bende şuan sabahtan akşama kadar yardır yardı calışmaktansa daha rahat iş arıyorum güvenlik gibi temizlik görevlisi gibi maaşı hemen hemen aynı ne gerek var kendim yıpratmaya diyorum katılan olur olmaz bilmiyorum ama kimse kendi işini yapmak istemiyor çünkü kıymet bilinmiyor
Ziyaretçi 44 Gün Önce
sartlar iyiyse gidelim
Ziyaretçi 44 Gün Önce
Türkiye mizde o kadar işsizler varken ithal işçiye ne gerek var.Yeteri kadar ilanimi yapilamiyor ?
Ziyaretçi 44 Gün Önce
ben gidebilirim
;