Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüpraş temettü ödemesi ne zaman hesaba geçer TUPRS

Tüpraş temettü ödemesi ne zaman hesaba geçer TUPRS

Temettü bekleyenlerin en çok araştırdığı şirket Tüpraş olurken 2024 yılının ilk temettü ödemesi yapıldı. Temettü hak ediş tarihlerinin sona ermesi sonrası en merak edilen soru şu oldu: Tüpraş temettü ne zaman hesaba geçer?

Bayrama kısa süre kala Tüpraş yatırımcıları, temettü ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı.

Temettü ödemesi denince ilk akla gelen şirketlerden biri Tüpraş oluyor. Doğuş otomotiv ile birlikte en yükske temettü ödemesi yapan şirketlerden Tüpraş, 2024 yılının ilk temettü ödemesini yaptığını açıkladı.

Geçen ay KAP'a yapılan bildirimde temettü ödeme detaylarına şu şekilde yer verildi:

1 hisse başına 10.3799282 TL brüt, 9,3419353 TL net temettü ödemesi yapılacak. Örnek vermek gerekirse 1000 lotluk Tüpraş hissesi olan bir kişiye 9 bin 341 liralık temettü ödemesi yapılacak.

Elinde 10 bin hisselik Tüpraş'ı olanlara ise 93 bin 419 liralık temettü ödemesi yapılacak.

3 NİSAN'DA HAK EDİLDİ

3 Nisna tarihinde elinde Tüpraş hissesi olan kişilere temettü ödemesi yapılacak.

HESABA NE ZAMAN GEÇECEK?

3 Nisan'da hak edilen temettü ödemesi bugün yani 5 Nisan tarihinde hesaplara geçecek. Mesai bitmeden hesaba geçmesi bekleniyor. Bazı banka ve aracı kurumların ödeme yaptığı öğrenildi.

Sizin temettü ödemeniz hesaplara yattı mı? Aşağıdaki yorum kısmından hangi banka - aracı kurumdan ödeme beklediğinizi yazarak diğer Tuprs yatırımcıları ile bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Diğer şirketlerin temettü tarihleri ve miktarı için TIKLAYIN

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;