Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarım Bakanı Açıkladı: Depremzedelere 14 Milyar TL Destek Ödemesi Yapıldı!

Tarım 4 Şubat 2024 0
Tarım Bakanı Açıkladı: Depremzedelere 14 Milyar TL Destek Ödemesi Yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 Şubat'ta Kahramanraş merkezli meydana gelen 11 ili yıkan depremlerinin yıl dönümünde insanının zor şartlar altında bile üretime devam ettiğini vurgulayarak, "Bizler de Bakanlık olarak üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli her türlü desteği vererek çiftçilerimizin yanında olduk" dedi.

Bu çalışmalar kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde üreticilerin mağdur olmaması adına tarımsal desteklemeler başta olmak üzere birçok konuda uygulama ve düzenlemeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Yumaklı,

"Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle 2023 üretim yılı için ürün değişikliği başvuru süresi uzatılarak deprem bölgesindeki çiftçilerin tarımsal desteklerden faydalanmaları konusunda oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçildi. Afet bölgesi ilan edilen illerimizde ve diğer illerimizde üreticilerin zamanında müracaat yapamayacağı, gecikmeler olabileceği öngörülerek birçok projede destekleme ve hibe başvuru süreleri uzatıldı. Yine depremden etkilenen illerimizde mazot gübre desteği kapsamında ayni olarak yapılması gereken ödemenin nakdi olarak yapılması suretiyle çiftçilerimizin ihtiyaçlarına yönelik harcama kolaylığı sağlandı. Bu kapsamda, deprem bölgesindeki çiftçilerimize toplam 2 milyar 900 milyon TL mazot gübre destekleme ödemesi yapıldı." değerlendirmesi yaptı.

'BEDELSİZ HAYVAN DAĞITIMI YAPTIK'
Yumaklı, depremden etkilenen 11 ilde hayvanları telef olan ve tarım sigortası yaptıran üreticilere, devlet destekli Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında 37 milyon TL hasar tazminatı ödendiğini de söyleyerek "depremden etkilenen illerimizde, büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan gibi hayvanları telef olan yetiştiricilerimize bu kayıplarının yerine bedelsiz hayvan dağıtımını tamamladık." dedi.

NE OLMUŞTU?
6 Şubat (2023) Kahramanmaraş depremlerinde 11 il yıkılmış, 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. Evsiz ve işsiz kalarak bölgede yaşam mücadelesi verenlere yardım çalışmaları devam ediyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;