Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: YKS geç başvuruları alınacak

YKS 23 Mart 2024 12:11 1
Son dakika: YKS geç başvuruları alınacak

YKS geç başvuruları alınacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada YKS geç başvurularının yeniden alınacağına yer verildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak için YKS'ye başvuru yapacak adaylara bir geç başvuru hakkı daha verildiğini söyledi. Açıklamada geç başvuruların 25 ile 28 Mart tarihleri arasında alınacağına yer verildi.

Yapılan son dakika açıklamasında geç başvurular ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması için sağlanan ikinci geç başvuru 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

Sınava, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların, başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu nedenle sınava, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adaylardan yeniden başvuru alınmayacak"

GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Geç başvurular ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden ya da ÖSYM Başvuru Merkezlerinden yapılacak.

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Geç başvuru ücreti henüz açıklanmadı. Mart ayı başında geç başvurulardan 1,5 katı ücret alınmıştı. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

DAHA ÖNCE BAŞVURU YAPANLAR BİR ŞEY YAPACAK MI?

YKS'ye başvuru yapanların bir daha başvuru yapmasına gerek yok.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
Maddi durumum olmadığı için sınava giremiyorum, bu kadar zam yapan birine asla hakkımı helal etmiyorum
;