Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vasıflıya 100, vasıfsıza 60 bin TL maaş verilecek: Çoban - işçi alımı yapılıyor

İşçi Alımı 5 Mayıs 2024 13:29 4
Vasıflıya 100, vasıfsıza 60 bin TL maaş verilecek: Çoban - işçi alımı yapılıyor

60 bin TL maaşla vasıfsız çoban alıyorlarmış. Tecrübeli çobanlara ise 100 bin liraya yakın maaş ödemesi yapılıyor.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer yaptığı son dakika açıklamasında 100 bin TL maaşla çalıştıracak personel bulamadıklarını söyleyerek bu konuda şikayetçi oldu.

Hayvancılıkta yaşanan azalışın en büyük nedenlerinden biri de personel bulamama. Son dönemlerde çoban bulma sıkıntısı her geçen gün daha da artarken bu durum, maaşları odlukça yukarılara çıkardı.

Küçükbaş hayvancılığın içeride olmayacağın söyleyen Sezer, Elazığ Valisinin meralara çıkılmayacak kararı sonrası mecburen hayvanlarını yaya götürdüklerini söyledi. Gidilen yaylaların 1 ay sonra açılacağını, 1 ayın büyük bir zaman olduğunu söyleyen Sezer, 100 bin liraya kadar çıkan maaşlar verdiklerini, ancak çalıştıracak çoban bulamadıklarını söyledi.

Vasıfsız birinin bile 60 bin lira aldığını söyleyen Sezer, maaşların 100 bin liraya kadar çıktığını, ancak hala çoban bulamadıklarını söyledi.

Devletin sektöre el atması gerektiğini söyleyen Sezer, personel bulmak istedikleirni söyledi.

Sezer yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı aracılığıyla bu mesleği yapmak isteyenlere eğitim verilmesi gerektiğini ve bu mesleğe teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Eleman bulamadıkları için hayvanlarını satmak zorunda kaldıklarını söyleyen Sezer, mera da bulamadıklarını, kullanamadıklarını söyledi.

NASIL BAŞVURU YAPARIM?

Söz konusu kuruluşun iletişim kısmı "http://turkiyekoyunkeci.org/tr/Iletisim" linkinde yer almaktadır. Bu linkten iletişime geçerek söz konusu iş için başvuru yapmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Kadın erkek adaylar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 12 Gün Önce
Bu işi yapmak istiyorum nasıl nereden başvurabilirim acıklama yaparsanız sevinirim.
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Ya kardesım basvuru yapacaz da o sıteden bu sefk edılıyoruz. Basvuru için yardımcı kimse yok.biz yıne işsiz
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Kadro da varmı?
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Ben hekim Van Çatak ilçesinde yaşiyorm ben o işi yapmak istiyorum teşekkür ederim
;