Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SON DAKİKA: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Tarihi Açıklandı

Emlak 19 Mayıs 2022 00:39 0
SON DAKİKA: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Tarihi Açıklandı

Kira ve ev fiyatlarını düşürecek yeni proje geliyor.

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakiak açıklamasında bulundu. Bakan Kurum yaptığı açıklamada TOKİ 150 bin sosyal konut projesine değindi ve başvuru tarihini duyurdu. 

Ev fiyatlarının , kiralarının düşürülmesi için girdi fiyatlarının dürüşürülmesi için yeni çalışma başlatıldığını söyleyen Bakan Kurum, yakın zamanda bunun müjdesinin verileceğini, girdi fiyatlarının azaltılması ile birlikte ev fiyatlarının, kira fiyatlarının aşağı çekileceğini söyledi.

TOKİ 150 BİN KONUT BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

Bakan Kurum yaptığı son dakika açıklamasında konu ile ilgili , "Biz TOKİ bugüne kadar dünyada eşi benzeri yok. 1 milyondan fazla konut ürettik. 15-20 yıl vade ile vatandaşlara verdik. Bu projeye devam edeceğiz. Ağustos ayında bu proje açıklanacak. 81 ilde yapılacak. Bunun dışında , yine yeni bir projeyi , istihdamı  arttıracak yeni projeyi Cuımhurbaşkanı açıklayacak. Yine sosyal konut projesi olacak. 81 ilde olacak. 

Öncelik kira artışların, fiyatların en çok arttığı illerde olacak. Vatandaşlar aidat öder gibi ev sahibi olacak. Biz bunu bire bir takip ediyoruz. TOKİ'de yılda 1 buçuk milyon konut satılıyor. Bunun 500 bini 2. el konutlar. Konutlardaki fiyat artışlarını diyorlar ki yabancılar alıyor. Son 5 yıla baktığımızda yılda 40-50 bin yabancı alıyor. 1 milyon ev satılıyor ve 50 bin yabancı konut alıyor. Yabancılar aldı diye konut fiyatları artmıyor."

Yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos ayında söz konusu projeyi açıklayacak ve başvurular Eylül ayının ilk günlerinde başlayacak. Başvuru linki açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;