Son Dakika: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Ev Fiyatı, Peşinat ve Taksit Sayısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Ev Fiyatı, Peşinat ve Taksit Sayısı

Son dakika haberi: TOKİ 150 bin sosyal konut projesinde evlerin fiyatlarının ne kadar olacağı, peşinatın ne kadar olacağı konusunda son dakika bilgisi geldi.

Emlak 19 Mayıs 2022 00:50 69
Son Dakika: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Ev Fiyatı, Peşinat ve Taksit Sayısı

TOKİ 150 bin sosyal konut projesi ile ilgili son dakika açıklaması.

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Haber Türk canlı yayınına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mehmet Akif Ersoy'un moderatörlüğünü yaptığı programda gazetecilerin sorularını yanıtları ve gündeme dair merak edilen konular hakkında bilgi verdi. 

Atatürk Havalimanı'nın yerine millet bahçesi yapılması meselesine değinen Bakan Kurum, Kılıçdaroğlu'nun bunu daha önce kendisinin söylediğini, kendisinin Atatürk Havalimanını millet bahçesi yapacağını söylediğini ,ancak şimdi buna karşı çıktığını söyledi. Kurum, projenin yapılacağını söyledi.

TOKİ 150 BİN KONUT YAPACAK

TOKİ 150 bin sosyal konut projesine değinen Bakan Kurum, vatandaşların kiradan daha az , aidat öder gibi taksit ödemesi yaparak ev sahibi olacağını söyledi. Bakan Kurum'un TOKİ 150 bin sosyal konut projesi açıklaması şu şekilde:

"1 milyon 130 bin sosyal konut üretildi. Hala da üretiliyor. İhtiyacı olan, evi olmayan vatandaşların ev sahibi olması için çalışmalar hala yapılıyor. TOKİ, bu süreçte Sayıştay denetiminde , kamu ihale kurumunun denetiminde hareket etti. 7/24 yapılan denetimler her zaman yapılmaktadır. 

TOKİ özel bütçeye tabi. Biz şimidye kadar yaptığımız konutlarda paraları süpvanse ediyoruz. Biz kiralardan daha düşük fiyatlara vatandaşları ev sahibi yapıyoruz. Hatta kiradan az aidat fiyatına vatandaşlar ev sahibi olacak. Yakın zamanda  sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu projeyi kamuoyuna açıklayacak."

KİRADAN DAHA AZ ÖDEME

Bakan Kurum yaptığı açıklamada konutların kiradan daha düşük fiyatlarla taksitlerle satılacağını söyledi. Son açıklamada evlerin fiyatlarının 400 bin lira civarında olacağına yer verildi. Taksitlerin ise 1500 TL seviyesinde olması bekleniyor. Peşinat tutarının ise 40 bin lira seviyesinde olması bekleniyor. 

Konut ve kira fiyatlarının artışını takip ediyoruz. 0.99 oranı ile 2 milyon liraya kadar ev alabilen vatandaşlar kredi çekebilecek. Burada fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz. Bunun dışpında yine kentsel dönüşümle , yarım kalmış firmalara da destek paketi açıklandı. Bu noktada kira üzerinde de Adalet Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı çalışıyor. Buraya gelmeden önce Maliye Bakanlığı ile ilgili bakanlı kve kurumlarla vatandaşların daha uygun şartlarda konut alması için belediyelerimizle bir proje daha gerçekleştireceğiz. Bu npktada da yereldeki talepleri alarak. Burada konut fiyatları neden arttı. Onu bulacağız. Pandemi nedeniyle tüm dünyada tedarik zinciri bozuldu görülmemiş enflasyonlar görüldü. 

Konut maliyetleri arttı. Maliyetlerdüşürecek. Hem sektöre hem vatandaşın konutu daha ucuza yapması için yeni proje açıklayacak.

Biz TOKİ bugüne kadar dünyada eşi benzeri yok. 1 milyondan fazla konut ürettik. 15-20 yıl vade ile vatandaşlara verdik. Bu projeye devam edeceğiz. Ağustos ayında bu proje açıklanacak. 81 ilde yapılacak. Bunun dışında , yine yeni bir projeyi , istihdamı  arttıracak yeni projeyi Cuımhurbaşkanı açıklayacak. Yine sosyal konut projesi olacak. 81 ilde olacak. 

Öncelik kira artışların, fiyatların en çok arttığı illerde olacak. Vatandaşlar aidat öder gibi ev sahibi olacak. Biz bunu bire bir takip ediyoruz. TOKİ'de yılda 1 buçuk milyon konut satılıyor. Bunun 500 bini 2. el konutlar. Konutlardaki fiyat artışlarını diyorlar ki yabancılar alıyor. Son 5 yıla baktığımızda yılda 40-50 bin yabancı alıyor. 1 milyon ev satılıyor ve 50 bin yabancı konut alıyor. Yabancılar aldı diye konut fiyatları artmıyor.

Sizce bu peşinat ve taksitler uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Söz konusu kampanyalar için başvuru açıklamasının önümüzdeki Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağı öğrenildi. Açıklama geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (69)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Balıkesir Ayvalık TOKİ olacak diyorlar.Şayet olursa bize uyar.Peşinatı iyi aylık taksitleri sabit.inşallah bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben eşimden emekli alıyorum maaşım çok az kiraveremiyorum tokiden ev istiyorum lütfen rica ediyorum toki karabağlarda çıktı ama 3yıldır başlamaďı fiyatlar arttı çok üzgünüm böyle giderse ben yaşamak istemem
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben tokiden aksaraydan ev almak istiyorum acaba ne zaman inşaası başlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mersin'de TOKİ ye ne Zaman kayıt olucagiz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Jmjbk