Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: İslam Memiş'ten Altın Yorumları İşte Alım Seviyesi

Altın 15 Eylül 2022 17:36 0
Son Dakika: İslam Memiş'ten Altın Yorumları İşte Alım Seviyesi

Altın uzmanı İslam Memiş'ten altın yorumu.

Altın ve Finans Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Tgrt Haber canlı yayınına katılan İslam Memiş, altın fiyatlarının durumu, Fed etkisi ve diğer gelişmeleri değerlendirdi. Memiş yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatları hakkında şunları söyledi:

"Serbest piyasada şu anda gram altın 1006 - 1010 lira aralığında. Serbest piyasa ve bankalarda 1000 liranın altında yok. Fed'in faiz kararı ile başlayan yükseliş trandi vardı. Enflasyon rakamları da bunu tetikledi. Yine 21 Eylül'de Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımı fiyatlanıyor. Ancak 100 baz puanlık jumbo faiz artırımı gündemde kaldığı için altın ve gümüş güne düşüşle başladı. 

Ons 1687 dolar, gümüşün 19.45 dolar seviyesidne. Doların değer kazandığı , emtiaların düştüğü güne başladık. Altın fiyatları Fed'e kadar dar bant aralığındaki süreci devam ettirebilir."

NE KADAR DÜŞER?

Altın fiyatlarında düşüş devam eder mi sorusuna Memiş şu şekilde yanıt verdi: "Şu anda burada belirsizlik var. Fed etkisi var. Baskılanan emtia fiyatları var. Ama enerji krizinin resesyon ve stagflasyon sürecinin konuşulduğu süreçten geçiyoruz. Jeopolitik risklerde de tırmanma var. Ermenistan Azerbaycan tarafındaki gerginlik ne kdadar devam edecek. Türkiye Yunanistan, Çin Tayvan gerilimi devam edecek mi? Bu belirsizlikler de devam ediyor. Dolayısıyla dalgalı seyir devam ediyor. 1680 dolar ons destek seviyesi olarak takip ediliyor. Aşağı yönlü kırılırsa 1650 dolara kadar çekilebilir. Ancak şu anda hangi yöne kırılacağına dair net bir sinyal yok."

1800 DİRENÇ NOKTASI

Yükseliş için beklenen seviye hakkında konuşan Memiş, şunları söyledi: "Psikolojik direnç seviyesi 1800 dolar. Bu yukarı yönlü kırılmadıkça tekrar yükselişin başladığına dair sinyal olmaz. Şimdi baskılama var. Ama mutlaka makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. Alım satım yapanlar, 980 990 lı rakamları görenler alıyor, bozduracaklar da 1000 üzerini görünce bozdurmaması gerekiyor."

DİBİN DİBİ BU SEVİYELER Mİ?

"Mantık ve teknik çalışmanın sürecinden geçiyoruz. Dolar şimdi kendini kurtarma çabasında. Fed art arda faiz arttırıyor. Ama enflasyon da yükseliyor. Bu kadar artırıma rağmen 9.1 enflasyon 8.3'e kadar gerileyebildi. Keskin bir düşüş yok. Altın fiyatlarının sevdiği ortam. Normalde şimdi emtiaların yükselmesi gerekiyor. Altın ve emtiaları baskılıyorlar. Bunun nedeni tamamen algısal durum. Dünyadaki yatırımcılara dolar güçlüdür, dolar rezerv paradır dolara geçin diyorlar. Eğer altını serbest bıraksalar, altın gerçek değeri olan 2 bin dolar üzerine çıkarsa zaten burada enflasyona karşı insanları inandıramazlar. Dolayısıyla da algı ile piyasaları yönetiyorlar."

İşte açıklamanın tamamı:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;