Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Selçuk Geçer dolar için net tarih verdi: Dolar kaç TL olacak?

Döviz 19 Ocak 2023 16:45 0
Selçuk Geçer dolar için net tarih verdi: Dolar kaç TL olacak?

Dolar kaç TL olacak?

Uzun bir süredir yatay seyreden dolar kuru için ekonomist Selçuk Geçer, “Dolar kaç olacak?” sorusuna net bir yanıt verdi. Geçer yaptığı açıklamada dolar kurunun şubat ayında yapacağı zirveyi açıkladı.

"REEL SEKTÖRDE 24 OLDU BİLE"

Geçer, doların gerçek değerinin şu anda 24 lira olduğunu ancak iktidarın elindeki araçlarla seçime kadar doları baskılamaya çalıştığını söyledi ve "Bu artışı artık baskılamaları mümkün değil. Ülkeye sokabildikleri sıcak para imkanları da tükenmiş durumda. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselişini başlatacak ve şubat sonuna kadar 24 lirayı görecek." açıklamasında bulundu. 

“DOLARI BASKILAMAK İMKANSIZ”

Doların çıkacağı değerin zaten şu anda reel sektör değeri olduğunu söyleyen Geçer, "Türkiye'nin kısa vadeli borcu tarihinin en yüksek seviyesinde. 190 milyar dolara yakın bir borç var 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken. Böyle bir yakın dönemli borç varken artık doları baskılamaz imkansız, yakında yeniden tırmanmaya başlayacak." ifadelerini kullandı. 

"BUNLAR İYİ GÜNLERİNİZ"

Borsa İstanbul hakkında da yorumlarda bulunan Geçer, son haftalardaki istikrarsız borsa performansına dikkat çekerek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Borsada onun bunun gazıyla hisse alıp battık bittik diyen acemilere. Burası ağlama duvarı değil. Hesabı bana değil borsa uçacak kaçacak diye malı size tepeden çakanlara soracaksınız. Ben uyardığımda ‘sen ne bilirsin’ demeyi biliyordunuz. Bu arada bunlar iyi günleriniz." ifadelerine yer verdi.

Sorumluluk reddi beyanı : Yazıda yer alan bilgiler, açıklamalar ve ifadeler herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa, emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirmede bulunur.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;