Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sahte sağlık raporu alıp işe gitmeyen yandı: 15 yıla kadar hapis şoku

Sağlık 11 Nisan 2024 1
Sahte sağlık raporu alıp işe gitmeyen yandı: 15 yıla kadar hapis şoku

Sahte rapor alıp işe gitmeyen yandı: 15 yıl hapis cezası istendi.

Konya'da meydana gelen olayda özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. adlı kişi, 2 sene önce Temmuz ayında işyeri sahibini aradı ve hasta olduğu için işe gelemeyeceğini söyleyerek 4 gün iş görmezlik raporu alıp işyerine gönderdi.

İşyeri sahibi ise geçmiş olsuna gelmek istedi. Ancak raporu alan isim bunu kabul etmedi ve bu durumdan şüphelenen işyeri sahibi, çalışanının rapor aldığı Çumra Devlet Hastanesi'ne hiç gitmediğini ve o tarihte Mersin'de tatilde olduğunu, plajda çekilen fotoğrafından tespit etti.

İşyeri sahibi ise bu fotoğrafı kanıt göstererek Çumra Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayhetçi oldu ve Sait U'nun işine son verdi.

Olay ile ilgili verilen dilekçe ve şikayet sonrası inceleme başlatıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hastanenin güvenlik kameraları izlendi ve görüntülerde Hemşire Esra T. adlı kişinin bir arkadaşına rapor lazım olduğunu söylediği, bunun üzerine bir doktorun ise raporu vereceğini söylediği tespit edildi.

Kameralardan ve seslerden fark edilen durum dava raporuna girdi.

BTK'dan da bilgiler istendi ve raporda Sait U adlı kişinin hemşireyi o gün 3 defa aradığı ortaya çıktı. Yine yapılan telefon incelemesinde bu kişinin o gün Mersin'de olduğu da tespit edildi.

Bunun üzerine dava açıldı ve sahte rapor alan isim hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 27 Gün Önce
sahte rapor alan yandı iyide sahte rapor veren doktora bir şey yokmu
;