Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konya'da öğrencilere 4 bin TL destek müjdesi

Konya'da öğrencilere 4 bin TL destek müjdesi

Konya'da öğrencilere destek açıklaması geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı açıklamada sosyal belediyecilik kapsamında her sene öğrencilere düzenli şekilde sosyal yardım ödemeleri yapıldığını, desteklerle öğrencilerin daha rahat bir okul hayatı geçirmelerini sağladıklarını söyledi.

Altay yaptığı açıklamada "Şehit ve gazi çocukları ile öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı, 8. sınıf LGS'de binde birlik dilimde olan ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan 12.786 öğrencimize 8 aylık eğitim-öğretim dönemi boyunca aylık 500 TL olmak üzere, öğrenci başı 4.000 TL destekte bulunuyoruz. Yıllık bazda değerlendirdiğimizde bu kesimdeki öğrencilerimize sağladığımız destek toplam 51 milyon lira. Ayrıca Mesleki Eğitim Merkezlerinin çıraklık programlarına kayıtlı 9. sınıfta eğitim gören 629 öğrencimize 12 ay boyunca aylık 300 TL olmak üzere öğrenci başı 3.600 lirayı bulan; yılda 2 milyon 264 bin TL destekte bulunuyoruz. 12. sınıfta eğitim gören 24 bin 346 öğrencimize ise Kasım ve Şubat aylarında 1.500'er TL olmak üzere öğrenci başı 3.000 TL nakdi desteğimiz var. Bu da toplam 73 milyon 38 bin TL'ye tekabül ediyor" ifadelerini kullandı.

DESTEK MİKTARI

Söz konusu destek kapsamında;

8. sınıfa gidenlere ayda 4000 lira,
9. sınıfa gidenlere ayda 3600 lira,
12. sınıfa giden öğrencilere ise 3 bin lira destek veriliyor.

Altay açıklamasının devamında ise, "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sadece eğitim alanında öğrencilerimize verdimiz sosyal destek tutarı yıllık 126,5 milyon lira. Bunlara ilaveten Sosyal Kart vasıtasıyla 31 ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimize de desteğimiz aralıksız devam ediyor. Konya'nın her kesimine eşit ve adaletli bir şekilde hizmet etme misyonuyla hareket ediyoruz. Şehrimizin hoşgörü ve kardeşlik ruhunu yansıtan sosyal belediyecilik anlayışıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle öğrencilerimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz inşallah" dedi.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Söz konusu destek kapsamında başvurular belediyeye alınıyor. Bu sınıflarda okuyan öğrencilerin aileleri ile başvurusunu yapması gerekmektedir. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunmak ve tanışmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 12 Gün Önce
merhaba ben kibar üzgün beş çocuğum var 4 tane öğrenci bir kızım küçüktür onu bezi var maması var 4 tane öğrencimle besleme alamıyorum sizden yardım talep ediyorum
;