Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Reklamlı Netflix Geliyor: İşte Yeni Tarife İçin Beklenen Abonelik Fiyatı

Bilim ve Teknoloji 20 Nisan 2022 20:40 0
Reklamlı Netflix Geliyor: İşte Yeni Tarife İçin Beklenen Abonelik Fiyatı

Netflix üyeleri için son dakika açıklaması. Yeni tarifeler ve paketler geliyor.


Netflix üyeleri ile Netflix üyesi olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Netflix'in yeni tarifelere geçeceği, daha uygun fiyatlı tarifelerde kullanıcılara reklam izletileceği ve bu şekilde müşterilere hizmet vereceği öğrenildi.


Dünya üzerindeki dizi film platformları arasında en çok takip edilen, en çok müşterisi olan Netflix, yıllardır reklamlı yayına karşı çıkıyordu. Sadece kullanıcılardan aylık para alan Netflix, bu ücret karşılığında dizi ve filmleri reklamsız kesintisiz şekilde kullanıcılarına sunuyor. Ancak son dönemlerde artan maliyetleri tarifelerine yansıtmaya başlayan Netflix, kullanıcı kaybetmeye başladı. Fiyatların artması sonrası bugün gelen son dakika bilgisinde 600 bin kişinin Netflix üyeliğini iptal ettirdiği öğrenildi. Yıllar sonra ilk defa üye kaybeden Netflix, bu gelişme sonrası reklama karşı olan bakışını değiştirdi ve yeni paketleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.


Netflix CEO’su Reed Hastings, şirketin son mali toplantısında yaptığı açıklamada düşük fiyatlı reklamlı abonelik meselesini gündeme getirdi ve söz konusu yeni sisteme açık olduklarını dile getirdi. Uzun süre karşı çıkılan sisteme geçiş için yeşil ışık yakan Netflix, abonelik ücretlerinin daha ucuza çekilmesini ve ucuz paketin mantıklı olduğunu söyledi. Netflix CEO’su Reed Hastings yaptığı açıklamada, kendisinin de reklama karşı çıktığını ancak tüketiciyi de düşünmek gerektiğini söyledi.


DAHA UCUZ OLACAK

Söz konusu reklamlı yeni aboneliğin daha uygun fiyatlı olacağı öğrenildi. Ancak reklamlı aboneliğin fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Hastings yaptığı açıklamada uygulamanın Disney , HBO ve Hulu adlı platformlar tarafından da hayata geçirileceğini söyledi. Netflix CEO’su Reed Hastings fiyat ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.


TAHMİNEN NE KADAR OLUR?

Netflix'in reklamlı abonelik fiyatı için bir tahmin yürütmek gerekirse firmanın rakiplerine bakmak gerekiyor. Hulu'nun yurt dışındaki reklamsız ücreti 12.99 dolar iken reklamlı ücreti 6.99 dolar seviyesinde. Netflix'in yurt dışında reklamsız paketi 15.99 dolar seviyesinde. Buna göre bakacak olursak Netflix'in de 7-8 dolar civarında olması bekleniyor.


Söz konusu 15.99 dolarlık paket, Türkiye'de 57.99 TL'ye kullanıcılara sunuluyor. Buna göre hesaplama yapıldığında reklamlı paketin Türkiye'de 27-30 lira civarında olması bekleniyor.


600 BİN ABONE KAYBETTİ

Geçen gün Netfix bir zam yaptı. Yapılan zam sonrası ABD ile Kanada'da 600 bin civarında kişinin Netflix üyeliğini iptal ettirdiği öğrenildi. Zamlar sonrası sadece Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada değil Avrupa ve diğer ülkelerden de çok sayıda kişinin aboneliğini iptal ettirdiği belirtiliyor.


REKLAMLI ÜYELİK NE ZAMAN GELECEK?

Netflix'e reklamlı üyeliğin önümüzdeki 1 yıl içinde gelmeyeceği, sistemin hazırlanması sonrası 2 yıl içinde reklamlı üyeliğin geleceği bildirildi. Sizce reklamlı üyelik daha mı iyi olur? Siz abone olur musunuz 30 liraya. Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;