Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Muhtarlar ne iş yapar, maaşları ne kadar? İşte muhtar maaşı 2024

Muhtarlar ne iş yapar, maaşları ne kadar? İşte muhtar maaşı 2024

Muhtarlar ne iş yapar? Muhtar maaşları ne kadar 2024?

Türkiye genelinde mahalli idareler seçimleri yapıldı ve Türkiye, yeni belediye başkanlarını, il ilçe meclis üyeleri ile muhtarlarını se.ti. Seçimlerin tammalanması sonrası Türkiye genelinde muhtarlar belli oldu.

Son dönemlede çokça tartışma konusu olan muhtarlar, 5 senelik görevleirne mazbatalarını YSK'dan aldıktan sonra başlayacak. Daha önce maaş almadan çalışan muhtarlar, son düzenleme ile maaşa bağlandı.

MUHTARLAR NE İŞ YAPAR?

Daha önceleri fakirlik belgesi, ikamet belgesi gibi Nüfus Müdürlüklerinin yaptığı işleri yapan Muhtarlar, son dönemlerde bu hizmetlerin e devlet kapısına taşınması ile birlikte artık hemen hemen hiç iş yapmıyorlar. Sadece PTT tarafından gelen, ancak adreslerinde bulunmayan kişilerin tebligatlarını ileten muhtarlar, mahalleye yapılacak yatırımlar konusunda yerel yönetimlerle mahalle arasında köprü vazifesi görerek nerelere hizmet gelmesi konusunda fikir beyan edebiliyor.

NE KADAR MAAŞ ALIRLAR?

Daha önceleri muhtarların maaşları düşük seviyedeydi. Ancak 2022 yılında yapılan düzenleme ile maaşlar asgari ücret düzeyine çıkarılmıştı. Konu ile ilgili Erdoğan, “Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonucu muhtar maaşlarını asgari ücret tutarına yani 4 bin 253 lira seviyesine çıkardık” demişti.

2024 yılı için muhtar maaşı 17 bin 2 TL.

KALDIRILACAK MI?

E Devlet sisteminin gelmesi ile birlikte işlevleri oldukça azalan muhtarların kaldırılması için birçok kişi çağrıda bulunuyor. Sizce muhtarlıklar kalkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 34 Gün Önce
şehirlerde gerek yok bence Ama köyler de olur.
;