Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milli Emlak, kendi evini yapacaklara arsa satışı yapacak

Emlak 26 Mart 2024 1
Milli Emlak, kendi evini yapacaklara arsa satışı yapacak

Milli Emlak imarlı imarsız arsa satışı yapıyor.

Arsa almak isteyen vatandaşlar için Milli Emlak bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada arsa almak isteyenlere devlet tarafından uygun fiyata arsa satışı yapılacağına yer verildi. Peki Milli Emlak arsa başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru şartları nelerdir? İşte arsa hakkında gelen son dakika açıklaması.

İmarsız arsalara baktığımızda imarlı şekilde satışa çıkarılan arsaların 50 bin liradan başladığı görülürken fiyatların bu rakamdan başladığı ve yükske fiyatta arsaların da olduğu görülüyor.

Milli Emlak resmi internet adresi arsa satışı kısmından yayınlanan açıklamaya baktığımızda arsaların fiyatlarının ve bulunduğu illerin şu şekilde olduğu görülüyor:

İŞTE SATIŞTAKİ İMARLI ARSALARIN LİSTESİ

Söz konusu arsalarla ilgili yayınlanan duyuruda Hazine taşınmazlarının peşin ödemelerde yüzde 20 indirimle satıldığı görülüyor.

Taksitle almak isteyen vatandaşlar, aldıkları arsayı 2 yıla kadar taksitle, yani 24 ay vade ile alabilecek.

Ödemeler KDV'siz şekilde yapılacak ve emlak vergisinden de 5 yıl boyunca muaf olacak.

Tapu devir işlemi sırasında ise harç ödemesi yapılmıyor. Konu ile ilgili Milli Emlak'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Arsalara başvurunun asıl yapılacağına ilişkin duyuruda, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde bulunan Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Müdürlüklerine veya İlçelerde Kaymakamlıklarında bulunan Millî Emlak Şefliklerine müracaat edilebilmektedir. Ayrıca www.milliemlak.gov.tradresinde hizmet vermekte olan web sitesine üye olmak suretiyle elektronik başvuruda bulunabilmektedir.

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
devlet ucuzami satıyor bu fiyata arsayi aldin diyelim evini nasıl yapacak
;