Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ile Emeklilere Temmuz'da En Az Yüzde 29 Zam Geliyor

Ekonomi 5 Nisan 2022 12:12 0
Memur ile Emeklilere Temmuz'da En Az Yüzde 29 Zam Geliyor

Memur ile emeklilerin zam oranları şimdiden belli olmaya başladı.


Dün Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve Mart ayı enflasyon rakamlarına yer verildi. Açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda yıllık enflasyonun yüzde 61 seviyesinde geldiği görülürken aylık fiyat artışı 5.46 seviyesinde oldu. Sözcü'de yayımlanan haberde memurlar için şimdiden yüzde 30'un üzerinde bir maaş zammı oluştuğuna yer verildi.

3 AYLIK FARK 22.81'E ULAŞTI

2022 yılının ilk 3 ayında TÜFE toplam yüzde 22.81 seviyesine kadar geldi. Kalan 3 ayın TÜFE'si de açıklanınca memur ile emeklilerin Temmuz 2022'de alacakları maaş zammı miktarı belli olmuş olacak. Kalan 3 ayda enflasyon rakamları 5 ile 6 seviyesinde olsa bile TÜFE'nin en az toplam yüzde 30 civarında olması bekleniyor. Bu da emekli ile memurların Temmuz ayında yüzde 30'dan fazla bir maaş zammı alması anlamına geliyor. Zam miktarının yüzde 35'lere kadar çıkabileceği bildiriliyor.

Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre bu şekilde devam etmesi durumunda yüzde 30 ile 35'lik bir zammın göründüğüne yer verildi. Fiyatlarda olağanüstü bir düşüş görülmez ise zamda alt sınırın yüzde 30 civarında olması bekleniyor.

Memur emeklileri ile memurlar için 6 aylık enflasyon yüzde 30 seviyesinde gerçekleşirse yüzde 22.5'lik bir enflasyon farkı olacak. Buna ek olarak yüzde 7 toplu sözleşme zammı da eklenecek ve yüzde 29.5 'lik bir maaş zammı kapıda. Diğer emekliler ise yüzde 30 civarında zam alacak.

NE ZAMAN NETLEŞECEK?

Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından net zam miktarı belli olacak. Nisan ayı enflasyonu Mayıs ayının ilk haftasında, Mayıs enflasyonu Haziran ayının ilk ayında, Haziran ayı enflasyonu ise 4 Temmuz 2022 günü açıklanacak ve memur ile emeklilerin maaşlarına yapılacak zam miktarları bu şekilde belli olacak. Enflasyon rakamları açıklaması , Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yayınlanacak. Açıklanan rakamları ve memur ile emekli maaşlarına gelecek zam oranlarını takipçilerimizle paylaşacağız.

Memur ile emeklilerin zam oranları belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;