Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartları, enflasyona karşı tüketicileri koruyor

İş Dünyası 27 Şubat 2024 0
Kredi kartları, enflasyona karşı tüketicileri koruyor

Kredi kartları, enflasyona karşı tüketicileri koruyor.

Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada üyeler arasında Ocak ayı anketinin yapıldığına ve anketin sonuçların belli olduğuna yer 

BMD Başkanı Sinan Öncel anket sonuçları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve Ocak ayının hem adet satışı hem de ciro anlamında daha zayıf geçtiğini söyledi ve daha önceki yıllarda aynı şekilde bir dönem geçtiğini söyledi.

Öncel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Önceki yıllardaki deneyimlerimizden de ocak ayının genel olarak aralık ayına göre daha zayıf geçtiğini biliyoruz. Dolayısıyla anketten çıkan sonucu normal karşılamak gerekiyor. Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Organize perakende markaları 2023’te önemli yatırımlar yaptı. Kimi yeni mağaza açtı, kimi mevcutları yeniledi ya da e-ticaret kapasitesini büyüttü.

Diğer taraftan maliyetler çok fazla artıyor. Kira, genel giderler ve işçiliğin yanı sıra ham madde ve diğer operasyonel maliyetlerimizde yüksek oranlı artışlar var. Her marka maliyet artışını fiyatlarına yansıtamıyor. Firma yeterli ciroya ulaşamadığında krediyle çarkı çevirmesi gerekiyor. Yüzde 40-45 kredi faiziyle borcu döndürmek sürdürülebilir bir çözüm değil"

ENFLASYONA KARŞI KORUYOR

Kredi kartı ile yapılan harcamalara geleceği açıklanan sınırlamaların esnafı zorlayacağını söyleyen Öncel, vatandaşların yüksek enflasyon ortamında ihtiyaçlarını kredi kartı ile aldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Sabit ve dar gelirli acil ihtiyaç duyduğu bir ürünü peşin almaya bütçesi yetmediğinde kredi kartından taksit seçeneğini kullanıyor. Yüksek enflasyon ortamında kredi kartıyla taksitli alışveriş, tüketiciye bir nebze de olsa nefes aldırıyor. Başka bir ifade ile kredi kartına taksit imkânı vatandaşa enflasyona karşı bir koruma kalkanı oluşturuyor. Kartlı alışveriş kayıtdışılıkla mücadelede de önemli bir enstrüman olarak karşımıza çıkıyor. Kartla harcamaya yeni sınırlama perakendeciyi ve vatandaşı zorlar. Dolayısıyla en azından belli bir limitin altındaki kartlı alışverişe ve tüketici kredisine yeni sınırlama getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz"

Sizce kredi kartlarına bir sınırlama gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;