Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten FED Faiz Kararı Öncesi Piyasa Yorumu!

Altın 20 Mart 2024 0
İslam Memiş'ten FED Faiz Kararı Öncesi Piyasa Yorumu!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Altın almak için beklemeli miyim, elimdeki altını satmalı mıyım, altın düşer mi, yükselir mi?" sorularına yanıt verdi. İslam Memiş, kripto para Bitcoin'de yaşanan sert hareketliliği de yorumlayarak yatırımcıları uyardı. Gram altın-Bitcoin benzetmesi yapan İslam Memiş, bu uyarısı ile de dikkatleri çekti. 

Memiş, "Borsa İstanbul 8929 puandan dün günü tamamladı. Yüzde 2.43'lük tepki alımı, yükseliş oldu. Bu kadar sert düşüşlerden sonra normal tepki alımları ancak düzeltmeler bitmedi. Bir sonraki hamlede 8750 puan destek seviyesini takip etmeyi sürdüreceğim.

Borsa düşmeye devam edecek mi? Borsa ne zaman yükselir? İşte o sorular ve  tahminler… - Serbestiyet

Dolar 32 lira 34 kuruş resmi kurda. Kapalıçarşı'da ise 33 lira 34 kuruş. Arada 1 liralık makas aralığı var. Yön yukarı. Euro/dolar paritesinde bu hafta 1.0850 destek seviyesini takip edeceğiz. 1.0880 parite vardı karşımızda. 1.09 altına her zaman ucuz bakıyoruz. Euro/dolar paritesi ucuz, elinde dolar bulunduran için bir fırsat bu.

Özellikle altın fiyatlarında yatay, satıcılı bir seyir hakim. Bu hafta 2125 dolar destek, 2180 dolar direnç seviyesini ifade etmiştim ons altında. Ons altın 2153 dolar seviyesinde. Burada yine 2125 dolar destek seviyesi var. Yarın akşama kadar bu teknik seviyelerin test edilmesi lazım. Sonra 2180 direnci var. İlk önce 2180 mi 2125 mi denenecek buna karar verecek piyasalar. Bugün Fed kararı olduğu için ya direnç ya destek test edilecek. 30 dolarlık bir alan var. Asıl kafa karıştıran şu. Aşağıda ihlal edilen alanlar var. 2090 ve 2070 dolar. Acaba buralar ne zaman dolacak. Fed kararından sonra bu taraftaki beklentimizi söyleyebileceğim. Hızlıca yükselişler oldu, orta vadede yıl sonuna kadar beklentimiz devam ediyor ama ihlal edilen alanları takip edeceğiz. Buraları öngörebilirsem iyi olacak." dedi. 

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. ABD'den gelen olumlu  verilerin ardından ons altın uzun süredir görmediği seviyelere geriledi.  Ons altın 1893 dolara kadar düşüş gösterdi.

İslam Memiş, "Gram altın 2250 lira resmi kur tarafında. Gram altın serbest piyasalarda 2470-2488 lira aralığında. Yine rekor denemesinden bahsedebiliriz. Gün içinde 2490'ı test etti gram altın. 2500 liraya ramak kaldı. Haziranda beklediğimiz seviyeler mart ortalarında test edilmeye yakın yerlerde. Demek ki hazirana kadar 2500 lira test edilecek. Gram altın tarafında yeni rekorlar göreceğiz ama son bir tur aşağıya dalış yapma ihtimali var gram altının. Tekrar 2400 altında rakamlar var ama ne zaman dalış yapacak onu yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Altınım var satmalı mıyım? Bende bu sorunun cevabı hayır. Satmak için çok çok erken" dedi. 

İslam Memiş, gümüş fiyatlarını şöyle değerlendirdi: "Ons gümüşte bu hafta 24.70 doları işaret etmiştim. 24.95 dolarda, beklentimiz gerçekleşti bu hafta. Bu 24.70 dolar destekle alakalı kısımda öngörümüz gerçekleşti.

Gümüş, forvet oyuncu oluyor! - Ekonomim

Gram gümüş 25.96 lira. Burada 25.80 lira destek seviyesi var. 26 dolar 26 lira devamında 28 dolar 28 lira gibi bir trend göreceğiz gümüşün ons ve gram fiyatında. Gümüş ons ve gümüş gramı benim paramla bedava."

İslam Memiş, sert hareketliliğin yaşandığı Bitcoin fiyatlarını da değerlendirdi...

İslam Memiş, "Brent petrol için yukarıda 88 dolar direncine kadar yükselebilir pompaya zamlar gelebilir uyarılarım vardı. Petrol yükseldi, pompaya zam bekliyorum. Bakalım bu hafta sonuna kadar" dedi. 

Bitcoin'de düşüş yüzde 5'i buldu | Ekonomi Haberleri

Memiş, "Bitcoin'e gelelim. Kan gövdeyi götürüyor. Ben iki haftadır 74-75 bin dolarlarda sert düşüşler olacak, dikkat edin dedim. 60 bin altına kadar sarkmalar bekliyorum uyarılarım vardı. Yüzde 7 civarında sert düşüşler gerçekleştirdi. 63 bin 854 dolarda Bitcoin. Ciddi bir düzeltme hareketi var, satıcılı. Bu satışları normal karşılıyorum. Yüzleri gülmüyor kripto para piyasasındaki arkadaşlarımızın. Kripto piyasası olsun, farklı piyasa olsun ne aralıksız yükselmişse hızlı şekilde düzeltmeye ihtiyacı vardır. Şu anda bu altın fiyatları için de geçerlidir. Altını yorumlarken, 2090 dolar ihlal edildi, buralar test edilmeli teknik olarak dedim. Burada da sert düzeltmeler olacaktır. Kripto paralarda bu kadar sert satışlar yaşanınca korku ve paniğe gerek olmadığını anlatmaya çalışıyorum." diye konuştu. 

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;