Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milliyet farkı karşılığında tahsil edildi ifadesine soruşturma başlatıldı

İş Dünyası 28 Nisan 2024 0
Milliyet farkı karşılığında tahsil edildi ifadesine soruşturma başlatıldı

Türk turistlere daha fazla ücret çıkaran otellere inceleme.

Bugün sosyal medya üzerinde hızlı şekilde bir haber yayınlandı. Yayınlanan habere baktığımızda bir vatandaş, İngiltere üzerinden Antalya'da bir otel baktı. Aynı otele Türkiye'de faaliyet gösteren sitelerden baktığında 120 euro fazla para istendiğini gördü.

İngiliz site üzerinden otelde yer ayıran ve tatil için bölgeye gelen vatandaşın Türkiye'de yaşadığı öğrenilince otel yönetimi, ondan 120 euroluk ücret talep etti. Milliyet farkı adı altında istenen farkın ödenmemesi durumunda rezervasyonun iptal edileceğine yer verildi.

Bu kişi ise kalacak başka yeri olmadığı için bu 120 euro'luk fark ödemesini yapmak zorunda kaldı. Ödeme fişinde ise yazan ifade büyük tepkilere neden oldu. İşte o fiş:

Milliyet farkı karşılığında tahsil edildi ifadesi büyük tpekilere neden olurken Kültür ve Turizm Bakanlığı konu ile ilgili inceleme başlattığını kamuoyuna açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan son dakika açıklamasında konu ile ilgili inceleme başlatıldığına ve gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağına yer verildi.

Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak bakanlığımızca otelden resmi savunma istenmiş. Yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;