Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İngiltere'de 1980'den Bu Yana En Yüksek Enflasyon

Dünya 22 Haz 2022 11:56 0
İngiltere'de 1980'den Bu Yana En Yüksek Enflasyon

Ve İngiltere de enflasyonu derinden hisseder.

Koronavirüs pandemisi ile başlayan , lojistik alanında yaşanan sıkıntılarla devam eden ve son olarak Rusya Ukrayna savaşı ile zirve yapan ekonomik kriz, tüm dünyayı derinden etkilemeye devam ediyor. 

Tüm dünyada rekor seviyede enflasyon görülürken bir son dakika haberi de İngiltere'den geldi. İngiltere'de açıklanan son enflasyon rakamlarına baktığımızda yüzde 9.1 ile 1082 yılından bu yana en yüksek enflasyonun olduğu görüldü. 

AKARYAKITTAN GIDAYA, ENERJİYE... HER ŞEYDE ARTIŞ

İngiltere'den yapılan açıklamada enflasyonun nedenlerinin her şey olduğu vurgulandı. Özellikle enerji fiyatlarında yaşanna sert yükseliş sonrasında içeceklere, gıdaya, ulaşıma ve daha birçok şeye zam geldiği bildirildi. 

İngiltere İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere baktığımızda Nisan ayında enflasyonun yüzde 9 seviyesinde olduğu görülürken son açıklanan enflasyonun yüzde 9.1 seviyesinde olduğu görüldü. 

TÜFE'de ise gerileme görüldü. Nisan ayı için açıklanan , aylık fiyat artışını belirten TÜFE 2.5 seviyesindeydi. Mayıs ayında ise TÜFE 0.7 seviyesinde geldi. 

BEKLENİYORDU

Ekonomistler yaptıkları son açıklamalarda, enflasyonun beklentiler ışığında , beklenen seviyelerde geldiğine yer verildi. 

Aylık enflasyonda ise gerileme görüldü. Ancak ekonomistler, son rakamlara göre İngiltere'de enflasyonun yükselmeye devam edeceğini bekliyor.

Ek enerji fiyatı artışları, fiyatların daha da artacağı beklentileri ile birlikte İngiltere’de enflasyonun daha da yukarı çıkacağı bildirilirken İngiltere Merkez Bankası bir tahmin yayınladı ve Ekim ayında yıllık enflasyon artışının yüzde 11 seviyesinde beklendiğini bildirdi.

TÜRKİYE'DE ENFLASYON KAÇ?

Haziran ayı başında açıklanan son enflasyon rakamı yüzde 73'ün üzerinde.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;