Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İBB kreş başvurusu nasıl yapılır?

Yaşam 14 Nisan 2024 0
İBB kreş başvurusu nasıl yapılır?

İBB kreş başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul'da yaşamakta olan vatandaşlar, kreş başvurusunu nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili İBB resmi sayfası yuvamiz.ibb.istanbul sayfası üzerinden duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruya baktığımızda Ekrem İmamoğlu'nun şu açıklamasına yer verildi:

"Değerli İstanbullular,

Yuvamız İstanbul projesini başarıyla hayata geçirmenin ve okul öncesi hizmetlerden mahrum kalan yüzlerce çocuğumuzu yuvalarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Yuvamız İstanbul ÇEM merkezleri; öğretmenleri, yepyeni binaları ve rengarenk sınıflarıyla hizmete açılmaya devam ediyor. Bir çok yeni merkezimiz ise tamamlanmak üzere.

Gün gelecek, size söz verdiğim gibi İstanbul’un her mahallesinde çocuklarımız yuvalarıyla buluşacak. Eğitimde fırsat eşitliğinden mahrum kalan çocuklarımız için de her şey çok güzel olacak"

Başvuru Şartları ise şu şekilde:

"Sadece İstanbul’da, Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerine yakın ikamet eden veya ebeveynlerin işyerlerine yakın olan ve merkezlere ulaşmakta zorluk yaşamayan (Servis bulunmamaktadır.) çocuklar için ön başvuru yapılabilir.

Her çocuk için ayrı ayrı başvuru yapılması gerekiyor.

İstanbul’da ikamet eden tüm aileler yaş sınırı uygun olan çocukları için başvuru yapabilir.

Ön başvuruda çocuğun özel durumunun belirtilmesi gerekir mi? (Özel gereksinimli, üstün zeka vb)

Özel gereksinimi olan çocukların ön başvuru sırasında durumlarının belirtilmesi gereklidir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Kreş başvurusu internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin "https://yuvamiz.ibb.istanbul/anasayfa" adresi üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir.

ÜCRET NE KADAR?

Başvuru sırasında oluşan puantaja ve ailedeki kişi başı gelire göre merkezlerimizde ücretsiz, yarı ücretli ve ücretli ödeme kategorileri bulunmaktadır. Çocuklardan aylık alınan ücret İBB Meclis kararıyla onaylanır. Çocuk Etkinlik Merkezi ücreti 07:30-17:00 saatleri arasında verilen hizmet karşılığı olarak belirlenmiştir. Çalışma koşulları nedeni ile akşam 19:00’a kadar hizmetten yararlanmak isteyen belirlenen ücrete ek olarak veliler %25, İBB personeli veliler ise %15 fazla ücret öderler. Ücretlere K.D.V dâhildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;