Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hastane randevusuna gitmeyene 175 TL para cezası

Sağlık 8 Nisan 2024 3
Hastane randevusuna gitmeyene 175 TL para cezası

Fransa'da hastane randevusuna gitmeyene para cezası kesilecek. Türkiye'ye de gelir mi?

Son dönemlerde en çok şikayet edilen konuların başında hastane randevuları geliyor. Birçok vatandaş, ne MHRS üzerinden ne de 182'den randevu alamamaktan şikayetçi olurken Sağlık Bakanlığı, randevu alıp hastaneye gelmeyen vatandaş sayısının çok olduğunu, bu nedenle diğer hastaların randevu alamadığını söyledi.

Gelen son dakika bilgilerine göre Fransa'da yeni bir uygulama hayata geçti ve 24 saat önceden randevusunu iptal etmeyenlere 175 liralık para cezası kesileceği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gidilmeyen hastane randevuları hakkında sürekli olarak açıklama yapıp vatandaşların randevulara gitmesi gerektiğini, gitmeyecekse de randevusunu iptal etmesi gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulunuyordu.

Ancak bu çağrılar çok da karşılığını bulmuyor. 

FRANSA ÇOK AĞIR YAPTIRIM GETİRDİ: TAVŞAN VERGİSİ GELDİ

Fransa Başbakanı Gabriel Attal yaptığı son dakika açıklamasında 1 yılda 20 milyon kişinin hastane randevusu aldığını, ancak randevuya gelmediğini söyledi. Başbakan yaptığı açıklamada gidilmeyen randevuları azaltmak için para cezası getirdiklerini söyledi.

Tavşan Vergisi adı verilen yeni uygulamada artık hastane randevusuna gitmeyene 5 Euro para cezası kesileceği bildirildi.

TÜRKİYE'DE YENİ YAPTIRIMLAR GELECEK

Bilindiği üzere ülkemizde gidilmeyen randevu sonrası aynı bölümden 15 gün yeni randevu alamama cezası var. Geçen gün açıklama yapan Bakan Koca, gidilmeyen randevular için yeni düzenlemeler gelebileceğini söyledi. Sizce para cezası Türkiye'de de olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 30 Gün Önce
zaten bi tek o eksik kalırdı.ulkemizde olan anlamsız olan yurt dışı harç bedeli ne kadar anlamsızsa elini kolunu sallaya sallaya gelen fransiz ve Avrupa Birliği insanları odemezken oradaki ceza bize uygulanması anlamsız sadece türk kimliği harç bedeli ödemesi çok komik
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Hayır
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Tükiyeye de bekleriz. İnsanlar randevu bulamıyor bu yüzden
;