Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev ve Araba Fiyatlarının Düşeceği Tarih Açıklandı

Taşıt 8 Mayıs 2022 14:05 5
Ev ve Araba Fiyatlarının Düşeceği Tarih Açıklandı

Ev ve araba almak isteyen vatandşaları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ev ve araba fiyatlarının düşeceğine yer verildi. 

Son dönemlerde ev ve araba fiyatlarına gelen rekor zamların ardından altın ve piyasa uzmanı bir açıklama yaptı ve fiyatların düşüp düşmeyeceği konularına değindi. Özellikle son 1 sene içinde rekor düzeyde gelen zamların ardından vatandaşlar, fiyatların ne zaman düşeceğini araştırmaya başladı. Bu konuda bir açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ev ya da araba almak isteyen vatandaşlar için artık bunlar biraz hayal oldu. Vatandaşlar, ciddi birikimleri olmazsa , iyi bir maaş almasa ev ya da araba sahibi olamıyor. Kredi faizlerinin de ciddi oranda yükselmesi nedeniyle vatandaşlar bankaların önünden bile geçemez duruma geldi.

Gelecek yaz ayında tüm yatırımcıların nakit pozisyonuna geçeceğini ve nakit paraların çok daha değerli ve kıymetli olacağı ifade edilirken otomobil ve ev almak isteyen vatandaşlara kritik bir uyarı geldi. Bir kişinin ev alıp kiraya verdiği zaman 2 bin lira en az geliri olduğunu arabanın ise önceden ayda en az 2 bin lira giderinin olduğu ancak şimdi bunun 3 bin liranın üzerine kadar çıktığı , vatandaşların masraftan kaçtığına yer verildi. Araba almak isteyenlerin bir daha düşünmesi ve ona göre karar vermesi gerektiğini söyleyen İslam Memiş, şimdi arabaya para yatırmanın ölü bir yatırım olduğunu söyledi ve şimdi bir orta halli arabanın fiyatının bir ev ile yarıştığını söytledi.

"BEN OLSAM ŞİMDİ ARABA ALMAZDIM"

İkinci el araba fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen İslam Memiş, şimdilik araç alımının ertelenmesi gerektiğini söyledi ve '' Ben olsam 2-3 ay araç kiralayarak nefsimi kırabilirim ancak 100 liralık malı 200'e almam '' ifadelerini kullandı. 

ÇİP KRİZİ ÇÖZÜLECEK: İKİNCİ EL ARAÇTA FİYATLAR DÜŞECEK

Çip krizinin yakın zamanda çözüleceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Memiş, çip krizinin çözülmesi ile birlikte fiyatların daha da azalacağını söyleyen Memiş, ikinci el arabada fiyatların yaz ayları ile birlikte düşmeye başlayacağını söyledi. Daha önce açıklama yapan yetkililer, 2023 yılı ile birlikte çip krizinde sıkıntının sona ermesini beklediklerini, araç üretiminin yeniden artacağını söyledi. 

EV FİYATLARI DÜŞECEK

Taşıt önerisinin dışında emlak sektörü hakkında da bilgi veren İslam Memiş, ev fiytatlarında da düşüş beklediğini söyledi. Haziran ve Temmuz ayında emlak ile araba sektöründe durgunluk başlayacağını, hatta büyük emlak şirketlerinin iflas bayrağı çekeceğini söyleyen Memiş, birçok kişinin nakit paraya döneceğini, bu nedenle araba fiyatları ile birlikte ev fiyatlarının da düşeceğini söyledi.

Ev fiyatlarının düşmesi ile birlikte kira fiyatlarında da bir dengelemenin de gelmesi bekleniyor. Peki sizce fiyatlada düşüş olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çıkar ama düşmez asgari ücret 4250 ev kiraları 5 bin bu insanlar duvarlarımı yiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sen fiyatı düşen bir şey gördün Mü?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Millet'i salak yerine koyup fiyatlara'da zam yapilir ondan sonra bakin isine denir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aynen düşecek daha çok beklersiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
O iş yaç
;