Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan İmzaladı: İlaç Fiyatları ve Eczacı Kar Payına Zam Geldi

Erdoğan İmzaladı: İlaç Fiyatları ve Eczacı Kar Payına Zam Geldi

Son dakika : İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam geldi.

8 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda değişiklik yapıldığına yer verildi. Bugün yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'a baktığımızda ilaç fiyatlarına zam yapıldığı görüldü.

Söz konusu düzenleme ile birlikte madde 2'ye eklenen geçici maddeye göre beşeri tıbbi ürünlerde kullanılan TL cinsinden 1 Euro değerinin 2022 Temmuz ayı itibarıyla yüzde 25 oranında arttırıldığı görüldü. 

Bu artış uygulaması yapılırken 3'üncü maddenin üçüncü fıkrasında bulunan mahsuplaşma işlemi ürünlerinde uygulanmayacağı gükmüne yer verildi. Açıklamada, "Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 (bir) Avro değeri; 2022 yılı Temmuz ayında yüzde 25 arttırılır. Bu artış uygulanırken 3 üncü maddenin üçüncü fıkrasında yer alan mahsuplaşma işlemi ürünlere uygulanmaz" ifadelerine yer verildi. 

Bu düzenleme ile birlikte depoculara satış fiyatının 100 liraya kadar olan kısmı için eczacı karı yüzde 25 seviyesinden yüzed 28 seviyesine çıkarılırken 100 lira ile 200 lira arasında olan kısım için yüzde 16 seviyesinde olan oran yüzde 18 seviyesine çıkarıldı. 200 liranın üzerindeki kısım için ise yüzde 12 olan kar payı yüzde 13'e çıkarıldı.

Söz konusu karar Resmi Gazete'nin bugün kü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile şu şekilde yayımlandı:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;