Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdemoğlu: Memur sayısı çok fazla

Erdemoğlu: Memur sayısı çok fazla

Erdemoğlu: Kamuda çalışan sayısı çok fazla, ya sayı azaltılmalı ya da maaşlar düşürülmeli.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve ekonomide yaşanan sıkıntılara değinerek çözüm yolları önerdi.

Ekonomide Ramazan ve bayramı terstek yaşadıklarını söyleyen, önce bayram yapıldığını, sonra Ramazan geldiğini söyleyen Erdemoğlu, enflasyon yükselirken düşük aizli kredi kullananların şimdi çok büyük karlar elde ettiklerini, bazılarının çektikleri kredileri işlerinde dahi kullanmadıklarını söyledi.

İnsanların kolaya alıştığını, şimdi ise kemer sıkmaya başlandığında sudan çıkmış balık gibi hissedildiğini, kemer sımaların hiç kolay olmayacağını söyledi.

Şimdi bir bedel ödeme döneminde olduklarını, bu dönemin de kısa değil en az 4-5 yıl süreceğini söyleyen Erdemoğlu, Türkiye'deki emekli sayısı ve emekli maaşlarını karşılayan çalışan sayısına dikkatleri çekerek, "Dünyada birçok ülkede 4 çalışana karşı 1 emekli şeklinde bir denge var. Bizde 1.6-1.7 çalışana karşılık 1 emekli var. Bu, SGK için büyük yük. Sürdürülebilir bir durum değil" dedi.

MEMUR SAYISI ÇOK FAZLA

Kamuda çalışan personel sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyen Erdemoğlu, burada yaşanan sorunun çözümü için 2 seçenek önerdi.

Erdemoğlu açıklamasında, "2002 yılında kamuda 2.5 milyon kişi çalışıyordu. Şimdi 6 milyona yakın kamu çalışanı var. Bu durum büyük kambur. Ya kamuda çalışan sayısını hızla azaltacaksın ya da maaşlarını düşük tutacaksın. Başka seçenek yok" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 35 Gün Önce
Memur alımı acil durdurulmalı sadece buna katılıyorum
Ziyaretçi 35 Gün Önce
önce milletvekili sayısını düşürün sonra kıyak emekliliği memurdan öncelikli onlar ceplerinden para çıkmıyor birde 2 yılda emekli oluyorlar
Ziyaretçi 36 Gün Önce
tabi beyim.. Asgari ücrete çalıştırılacak daha çok köle, daha çok kazan sizin için.. niye isteyesin ki...
Ziyaretçi 36 Gün Önce
senin bitirmeye çalıştığın tesistede bir ton adam var ne işe yarıyor bitiyormu yok çünkü bitirmek için çalışan yok.
;