Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyaca Ünlü Finans Şirketi: Türkiye'nin Dolar Cinsi Tahvilleri Pahalı

Ekonomi 9 Kasım 2022 16:34 0
Dünyaca Ünlü Finans Şirketi: Türkiye'nin Dolar Cinsi Tahvilleri Pahalı

Dünyaca ünlü finans şirketinden Türkiye tahvilleri açıklaması.

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Morgan Stanley'in stratejistleri bir son dakika açıklaması yaptı ve Türkiye'nin ABD doları cinsinden tahvillerinin son haftalarda gelişmekte olan piyasalardaki yüksek getirili tahvillerde meydana gelen ralliye öncülük ettiğini, dha sonra yüksek fiyatlanmış, pahalı bir noktaya kadar geldiğini bildirdi.

Söz konusu açıklamada hem mutlak hem de göreceli veriler ışiğında Türkiye'nin pahalı göründüğüne yer verildi. Morgan Stanley'in gelişmekte olan piyasa stratejisti Neville Mandimika'nın imzası ile yayımlanan yatırımcı notuna baktığımızda, "Politika patikasındaki belirsizlik dikkate alındığında ve risk-getiri seviyesi çok destekleyici olmadığından Türk tahvilleri için beğenmeme duruşumuzu devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.0

Son verilere göre Türkiye'nin 10 senelik vadeli tahvil getirilerinde son 4 günde düşüş olduğu öğrenildi. Bugün 4 baz puan daha gerileyen getiri, Eylül ortasından şimdiye kadar en yüksek seviyesine kadar düştü ve yüzde 9.8 oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;