Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar, Bitcoin ve Ethereum'da Bu Seviyelere Dikkat: Grafik Analizine Göre Düşüş ve Yükseliş Seviyesi Açıklandı

Kripto Paralar 4 Haz 2022 22:49 1
Dolar, Bitcoin ve Ethereum'da Bu Seviyelere Dikkat: Grafik Analizine Göre Düşüş ve Yükseliş Seviyesi Açıklandı

Dolar, Bitcoin ve Ethereum'da kritik tahmin yayımlandı.

Dünya'dan Ufuk Gürcan kaleme aldığı yazısında Bitcoin , Ethereum ve Dolar kurunda kritik tahminlerini yayımladı. Yayımlanan tahminlerde düşüş ve yükseliş için kritik seviyeler verildi. 

BİTCOİN'DE TAKİP EDİLECEK SEVİYE

Kripto paralar son yalarda ciddi düşüşlere sahne oldu. 28 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen ve son günlerde yeniden yükselişe geçerek 31 bin dolar seviyelerini geride bırakan Bitcoin'in yeniden yükselişe geçtiği belirtilmiş, ancak bu durum da kısa sürmüş ve düşüş yeniden başlamıştı. Son verilere göre Bitcoin kritik 30 bin dolar seviyelerinde devam ederken şimdi 29 bin 693 dolar seviyesinde.

Gürcan açıklamasında, Mart 2020'den bu yana bir destek noktası oluştuğunu, bu seviyelerin son günlerde yeniden görüldüğü ancak buralarda Bitcoin'in kalıcı olmadığını, yeniden yükseldiğini söyledi. Bitcoin'de bu destek noktasının 28 bin 800 dolar olduğunu söyleyen Gürcan, bu noktanın üzerinde kaldığı sürece uzun vadede yükseliş trendinin devam edewceğini söyledi. 

Ancak 37 bin 950 dolar seviyelerinin görülmemesi durumunda düşüşün de olacağını söyledi. 37 bin 950 dolar sonrası ilk hedefin 40 bin dolar olduğu açıklandı.

Bitcoin fiyatı şu sıralar 29 bin 645 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin grafiğinde yaşanan yükselişin grafiği ise şu şekilde:

ETHEREUM'DA KRİTİK SEVİYE

"Ethereum 1700 dolarda tutunmalı" diyen Gürcan, bu seviyenin oldukça kritik olduğunu, bu seviyeden düşmesi durumunda Ethereum'un 1530 dolar seviyelerine, daha sonra da 1300 dolar seviyelerine kadar inebileceğini söyledi. 

Ethereum'da en alt destek noktasının 1100 dolar olduğunu söyleyen Gürcan, bu seviyenin üstünde kaldığı sürece yükseliş trendinin olacağını, ancak yükselişin kalıcı olması için 2 bin 231 dolar seviyelerinin kırılması gerektiğini , gerçek bir rahatlama için ise 2 bin 922 dolar seviyelerinin hacimli şekilde kırılması gerektiği açıklandı.

Ethereum fiyatı ise şu sıralar bin 771 dolar seviyesinde. İşte Ethereum fiyatında yaşanan değişimin grafiği:

DOLAR KURUNDA KRİTİK SEVİYE: EĞER BU SEVİYENİN ALTINA DÜŞERSE

Dolar TL'de yükseliş trendinin 12.75 TL'den başladığını söyleyen Gürcan, daha sonra bu trendin 5 Mayıs günü 14.69 TL olduğunu söyledi. Yükseliş trendinin sürdüğünü söyleyen Gürcan, düşüş eğilimi için 16.40 ile 16.44 TL bandının hacimli şekilde kırılması gerektiğini, ilk aşamada 15.73 TL seviyelerine çekilmelerin görülebileceğini söyledi. Asıl rahatlamanın ise 15.20 TL seviyelerinin kırılması ile görülebileceği açıklandı. 

Eğer 16.44 TL'nin üzerinde kalırsa 17.07 diğer test seviyesi olacak.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kardeşim ekonomiyle ilgisi olmayan bu arkadaş kim neyin nesi belli değil bu tarz analiz paylaşımı yaparken insan bir bakar kimin sesini duyuruyoruz diye Google'da aratiyorum adamı ne adı var ne sanı
;