Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Karar ÖGG'leri Sevindirdi

Kamu 6 Eylül 2022 14:08 2
Bu Karar ÖGG'leri Sevindirdi

ÖGG'leri bir nebze de olsa sevindiren haber.

Bundan 3 yıl önce 17 Temmuz'da meydana gelen olayda, kızı ile birlikte boşanma aşamasında olduğu eşi E.G.'nin yaşadığı siteye giden Y.G. isimli kişinin siteye girişine izin verilmedi. Bunun üzerine sinirlenen bu kişi, sitenin özel güvenlik görevlisi ile tartıştı ve ona hakaret etti. Bunun üzerine konu yargıya taşındı. 

Olay ile ilgili soruşturma başlatan Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişi hakkında iki güvenlik görevlisine yönelik sözleri ve eylemleri için kamu görevlisine karşı alenen hakaret ve tehdit suçlaması ile dava açtı. 

Daha sonra Gaziosmanpaşa 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılama başladı. Y.G. verdiği savunmada siteye girmek isterken güvenlik görevlilerinin kendisine zorluk çıkardığını söyledi. Olay tarihinde bir koruma kararı olmadığını söyleyen Y.G. kira aidatları kendisinin ödediğini söyledi , kira kontratında adı olduğunu söyledi. Herhangi bir hakaret olmadığını, eşinin söylemleri ile hareket edildiğini iddia etti.

Bunun üzerine güvenlik görevlileri dinlendi. E.T. sanığın ayrı tarihlerde 4 defa sıkıntı çıkardığını ve bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı olduğunu , panoda bu uzaklaştırma kararı olduğu için onu içeri almadıklarını, bunun üzerine tehdit ve hakarete marız kaldıklarını söyledi. Meslektaşı O.Ş de aynı şekilde ifade verdi ve "Sanığın siteye girişi mahkeme kararı ile yasak olduğundan, bu hususu belirttik. Sinirlendi ve 'Açmazsanız, bariyeri kırarım, siz kimsiniz.' dedi." dedi.

ÖGG'LER İÇİN BİR İLK

Güvenlik görevlisine hakaret edildiğine hükmeden mahkeme . Y.G.'ye kamu görevlisine karşı hakaret suçundan 8 bin 840 lira para rcezası verdi. Tehdit suçundan da 5 ay hapis aldı. Daha sonra karar HAGB olarak değiştirildi ve 5 yıl denetime tabi tutulacağına yer verildi.

Özel güvenlik görevlilerine karşı edilen hakaretin kamu görevlilerine edilen hakaret ile bir tutulması , ÖGG'ler tarafından mutlulukla karşılandı. Kadın erkek diğer ÖGG'lerle bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İş sonun da güzel bir karar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tehdit hatta silahla tehditten davacı oldum. 7 ay 15 gün ceza aldı ve 5 yıl denetim verdiler. Ölme eşeğim ölme.
;