Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Brent petrol sert yükseldi: Motorin ve benzine zam yolda

Emtia 2 Nisan 2024 0
Brent petrol sert yükseldi: Motorin ve benzine zam yolda

Benzin ve motorine yeni zam yolda.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek değişimler devam ediyor. Brent petrol varil fiyatı Nisan ayına hızlı bir giriş yaptı ve sert şekilde yükseldi. Yaşanan yükseliş ile birlikte brent petrol 90 dolar sınırına kadar dayandı ve hem benzine hem de mazotun litre fiyatına zam göründü.

DOLAR DÜŞTÜ AMA YİNE YÜKSELİYOR

Seçimlerden sonra dün serbest piyasada dolar 32 liranın altına geriledi ve düşüş eğilimi devam etti. Ancak piyasada şu sıralar dolar 32.11 TL'den işlem görüyor. 32 liranın altına düşen dolar yeniden yükselişten sonra şu sıralar yatay seyrediyor.

BRENT PETROL 90 DOLARA DAYANDI

Brent petrol varil fiyatında ise yukarı yön baskısı devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre bugün yüzde 1.33 yükseliş gösteren brent petrol varil fiyatı, 88.58 dolara kadar çıkarak 90 dolar sınırına dah da yaklaşmaya başladı.

En son geçen sene Rusya Ukrayna savaşı çıktıktan sonra 90 dolar üzerini gören brent petrol, 6 aydan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

AKARYAKITA ZAM YOLDA

Brent petrol varil fiyatında yaşanan yükseliş ile birlikte akaryakıta bir zam daha bekleniyor. 

Benzin İstanbul'da 43.45 TL civarında satışa sunulurken Ankara'da 44.22 TL'den satılıyor. İzmir'de izse benzin litre fiyatı 44.44 TL.

Motorin ise İstanbul'da 42 liradan satılıyor. Ankara'da 42.85 TL, İzmir'de ise 43 liradan satışta.

Zammın tarihi ve miktarı belli olduğunda haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;