Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yusuf Tekin Açıkladı: İlköğretimde 1 Milyondan Fazla Yabancı Öğrenci Var!

Eğitim 4 Mayıs 2024 0
Yusuf Tekin Açıkladı: İlköğretimde 1 Milyondan Fazla Yabancı Öğrenci Var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilköğretimde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının 1 milyon 6 bin olduğunu açıkladı. Öğrenciler 160 farklı ülkeden geliyor. Tekin'in açıkladığı rakamların ardından sosyal medyada Türkiye'de 10 milyondan fazla göçmen olduğu yönünde yorumlar yapıldı.

Türkiye'de ilköğretim kademesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısı kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milletvekillerinin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Türkiye'nin evrensel eğitim hakkı konusunda ne kadar ileri bir noktada olduğunu gözler önüne serdi.

"160 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER EĞİTİM GÖRÜYOR"

Şubat ayı itibarıyla Türkiye'de 1 milyon 6 bin yabancı uyruklu öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verildiğini belirten Tekin, bu öğrencilerin Suriye, Irak, Afganistan, İran, Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Mısır, Kazakistan, Türkmenistan başta olmak üzere 160 farklı ülkeden geldiğini ifade etti. Eğitim hakkının anayasa ve uluslararası sözleşmelerle teminat altına alındığını vurgulayan Bakan, Türkiye'nin küresel bir eğitim merkezi olarak önemine dikkat çekti.

Bakan Tekin'in açıklamalarının ardından sosyal medyada, Türkiye'de 10 milyondan fazla göçmen olduğu yönünde yorumlar yapıldı. Bu yorumlar, ülkede bulunan yabancı nüfusun genel boyutu ve sosyal entegrasyon süreçleri hakkında çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;