Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsaya bir enerji hissesi daha: Ahgaz, Enerya'yı halka arz edecek

Borsa 30 Ocak 2023 22:53 0
Borsaya bir enerji hissesi daha: Ahgaz, Enerya'yı halka arz edecek

Enerya Enerji halka arz oluyor.

AHGAZ’ın yüzde 99,7 oranında paylarına sahip olduğu, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde “598378” sicil numarası ile kayıtlı Enerya Enerji Anonim Şirketi'nden son dakika haberi geldi. Ahgaz tarafından yapılan son dakika açıklamasında halka arz için KAP'a yer verildi.

Bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime baktığımızda 2003 yılından bugüne doğal gaz dağıtımında hizmet gösteren şirketin halka arzı için harekete geçildiğine yer verildi. Türkiye’nin en yaygın 2’inci özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji, 10 ilde faaliyet gösteriyor.

KAP'a yapılan bildirime baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

"Şirketimizin %99,7 oranında bağlı ortaklığı olan Enerya Enerji Anonim Şirketi'nin halka arz çalışmalarının başlatılması kapsamında, Şirketimiz Yönetim Kurulu 30.01.2023 tarihinde (bugün) Şirket merkezinde toplanarak aşağıda belirtilen kararları almıştır.

1. Şirketimizin %99,7 oranında paylarına sahip olduğu, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde "598378" sicil numarası ile kayıtlı Enerya Enerji Anonim Şirketi (Enerya Enerji) paylarının halka arz edilmesine ilişkin çalışmaların başlatılmasına,

2. Enerya Enerji'nin halka arz işlemleri kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., ticaret sicil müdürlüğü, noterler ve diğer tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılması gerekli tüm iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli hazırlıkların, bildirim, başvuru ve diğer iş ve işlemlerin yapılması, vekaletname, başvuru belgeleri, beyan, dilekçe ve sair evrakların imzalanması da dahil bu karar kapsamında yürütülecek tüm iş ve işlemlerin yapılmasına

oybirliği ile karar verilmiştir.

Pay sahiplerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur"

HALKA ARZ NE ZAMAN?

AHGAZ, SPK'ya konu ile ilgili başvuru yapılması kararı alındığını bildirdi. Önümüzdeki günlerde halka arz başvurusunun yapılması sonrası Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) değerlendirme yapacak ve kararını verecek. Halka arzın onaylanması ve SPK bülteninde yayınlanmasından sonra talep toplamaya ilişkin bilgiler ile detaylar paylaşılacak. Daha sonra talep toplama , akabinde borsada işlem süreci başlayacak.

Açıklama geldiğinde haberdar olmak, halka arz sürecini kaçırmamak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;